Cum se prepară garganelli, pastele italiene rulate?

votează acum
Altele
3 porții
Foarte ușor
54 min
416 Kcal

Garganellii sunt un format de paste proaspete cu ou. Originare din Emilia-Romagna (în dialectul Romagna, garganéi), probabil datează din 1700. Au o formă asemănătoare penelor și au un canel perpendicular particular care le deosebește. Procesul de creare a acestora implică așezarea unui pătrat de aluat în jurul unui băț care este apoi rulat pe o suprafață canelată (precum un rigagnocchi de lemn). Potențialul lor este că sunt capabile să absoarbă aroma de la tot ceea ce le însoțește. Încearcă să le faci iar noi îți vom explica procedura pas cu pas!


Ingrediente

3
Cost estimat: 0.69 (0.23€/porție)

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare40 min
Gătire4 min

Observații

Cum se păstrează garganelli?
Păstrați-le la frigider într-un recipient ermetic pentru a le prepara în aceeași zi.

Pot să congelez pastele garganelli?
Da, se poate, însa va trebui să vă asigurați că pastele nu se lipesc între ele: puteti începe prin a le congela separat, folosind hărtie de copt de exemplu. Odată ce pastele s-au întărit, le puteți pune într-un recipient ermetic pentru a economisi spațiu în congelator.

Cum se usucă garganele?
Procesul de uscare poate fi pornit atunci când doriți să păstrați garganelli până la o săptămână. În acest caz, le puteți așeza pe o tavă, bine distanțate și acoperite cu un prosop curat.

Este posibil să variați dimensiunea acestor paste?
Sigur. Noi am tăiat pătrate de aproximativ 4 cm lățime, dar puteți face pătrate de 2-5 cm lățime.

Ce sos se potrivește bine cu garganelli?
Acompaniamentele care vor merge cel mai bine cu garganelli sunt șunca, mazărea și parmezanul, șalota și pancetta și sosul bolognese.
Le puteti prepara și la cuptor, le puteți asezona cu unt, prepara un sos de trufe și ciuperci sau să le gatiți în bulion.
Dacă preferați un starter cremos, încercați un sos gorgonzola foarte gustos sau o cremă delicată de anghinare.

Cum să faci garganelli fără o placă de paste/gnocchi și bățul ei
Puteți folosi un pai rigid sau un creion curat pentru a rula pastele. Dacă doriți să obțineți paste crestate, puteți pune bețe de frigarui unul lângă altul și rulați pastele peste bețe.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 416Kcal
  • Carbo: 69.6g
  • Grăsimi: 6g
  • Grăsimi sat.: 1.5g
  • Proteine: 17.8g
  • Fibre: 3.9g
  • Zahăr: 2.2g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 12
Informații nutriționale pentru 1 porție (150g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+