Jumatate din cantitatea de cartofi se curata, se toaca si se pun la fiert in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurg, se paseaza si se pun deoparte. Faina, praful de copt si sarea se cern intr-un bol. Restul de cartofi se curata, se rad si apoi se scurg bine intr-un servet de bucatarie. Se amesteca cu faina. Ouale se amesteca cu iaurtul si se toarna peste cartofi si faina impreuna cu piureul.
Cuptorul se preincalzeste la 180ºC. Intr-o tigaie care se poate introduce la cuptor se incalzeste uleiul. Se pune amestecul de cartofi, se preseaza cu o paleta pana capata o forma compacta si se prajeste 10 minute. Se intoarce cu ajutorul unei farfurii si se mai prajeste 5 minute.
Se da tigaia la cuptor 10 minute. Intre timp se prajeste baconul si se taie subtire. In aceeasi tigaie se topeste untul si se prajesc carnatii chorizo tocati. Cand acestia sunt facuti se adauga rosiile cherry taiate jumatati, otetul si supa fierbinte si se fierbe 1 minut. Se adauga ierburile si baconul si se da deoparte.
Cand clatita este gata se taie in 6 bucati care se servesc cu garnitura de chorizo si bacon. Coq au vin Placinta cu carne de caprioaraMiel cu vin rosu si linteSalata de sparanghel cu chorizo.
Ficat de vitel cu ceapa caramelizataPlacinta cu ciuperci si vitelSupa de mazare cu baconLegume inabusite cu galusteTarta cu pere, merisoare si frangipaneVinete siciliene aromateClatite de cartofiCoq au Vin rapidRisotto cu cartofi dulci si caise si frigarui de curcanVitel cu portocale si cartof dulceBibilica cu varza rosie.