Se incalzesc intr-o craticioara laptele cu 150 ml apa si anasonul stelat.Se lasa sa se patrunda cam 5 minute.Se scoate anasonul si se adauga untul si sarea.Se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc.
Se adauga dintr-o data faina, care se amesteca cu o lingura de lemn pana se obtine o galusca.Aceasta se amesteca in oala inca fierbinte pana lasa o pelicula alba pe fundul acesteia, dupa care se transfera intr-un bol.
Se incorporeaza ouale pe rand. Se incalzeste uleiul intr-o tava adanca. Se amesteca zaharul cu scortisoara.
Se spriteaza aluatul in tava si se taie cu o foarfeca unsa cu ulei.Daca nu aveti sprit folositi o lingurita pentru a modela gogosele.
Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un prosop de hartie absorbant.Se dau prin zahar cu scortisoara si se servesc.
Comentarii:
Reteta fetelor lenese & puturoase!
FOARTE BUNA,
F f f buna