Separi in 2 castroane galbenusele si albusurile Adaugi 170 de g zahar galbenusurilor si mixezi pana devin o crema pufoasa iar zaharul este dizolvat. Adauga untul si mixezi iar pana se omogenizeaza. Adauga praful de copt si faina si mixezi din nou.
Bati abusurile spuma si adaugi restul de zahar atunci cand sunt deja spuma. Tai marunt ciresele si ananasul confiate ca sa le ai la indemna. Le amesteci in compozitia cu galbenusuri si adaugi si albusurile spuma si amesteci usor pana la omogenizare.
Tapetezi cu hartie de copt 2 forme de chec pe care le umpli treisferturi cu aluatul de chec. Dai la cuptor la foc mediu aproximativ 40 de minute.
Intr-un castron pui zaharul pudra, adaugi lingura de lapte si amesteci pana obtii o compozitie ca de smantana. Daca este prea fluida mai adaugi zahar pudra iar daca este prea tare adaugi lapte.
Incerci chec-ul cu o scobitoare si daca este facut scobitoarea va fi curata, fara urme de aluat pe ea, asa ca poti scoate chec-ul din cuptor.
Il scoti din forma si din hartia de copt, il asezi pe un platou si il coperi cu zaharul pudra lichefiat. Presari fulgii de migdale care se vor lipi astfel de chec si astepti pana se raceste inainte de a-l taia.
Imi place o felie de chec la cafeaua de dimineata! Checul este foarte aspectuos si datorita sofranului este foarte galben, asa cum ar fi daca ouale ar avea galbenusurile portocalii si nu galbene. Decat sa bateti gaina ca sa dea oua galbene mai bine adaugati un strop de sofran.
Comentarii:
O sa fac si eu