Bretzel (covrigi)
Ingrediente
4
Pentru oparit:
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si apa calduta si amestecam pana se topeste.Punem faina intr-un vas si facemo gropita in mijloc,unde punem apa cu drojdia topita si uleiul.Amestecam pana prinde putina consistenta, apoi adaugam sarea.
- Framantam pana obtionem o biluta elastica ce nu se lipeste de maini.Lasam la dospit timp de 45 min ? 1 ora.Luam o bucatica de aluat de cca 60-70 grame si o rulam pe plansa de lucru pana obtinem un snur cu capetele mai subtiri decat mijlocul.In imaginile de mai jos am incercat sa explic cum se formeaza covrigul.
- Tapetam o tava cu hartie de copt.Intre timp punem la fiert 1 litru de apa cu 6 lingurite bicarbonat.Cand incepe sa fiarba cu o paleta punem cate 2-3 covrigi odata,pe care ii lasam maxium 30 secunde .Ii scoatem cu paleta si ii punem direct in tava.Presaram cu sare grunjoasa,mac,susan sau ii putem lasa chiar si asa.
- Se coc la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 20-30 minute.E bine sa formati snururile mai subtiri si sa ii faceti mai mari decat ai mei.I-am facut asa fiindca nu aveam timp sa fac 2 tavi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Flori,
25/05/2018
Pot Face și fără bicarbonat de sodiu dacă nu am in casa? Sau vreo idee de un înlocuitor?