Bretzel (covrigi)

Altele
4 porții
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Pentru oparit:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si apa calduta si amestecam pana se topeste.Punem faina intr-un vas si facemo gropita in mijloc,unde punem apa cu drojdia topita si uleiul.Amestecam pana prinde putina consistenta, apoi adaugam sarea.
  • Framantam pana obtionem o biluta elastica ce nu se lipeste de maini.Lasam la dospit timp de 45 min ? 1 ora.Luam o bucatica de aluat de cca 60-70 grame si o rulam pe plansa de lucru pana obtinem un snur cu capetele mai subtiri decat mijlocul.In imaginile de mai jos am incercat sa explic cum se formeaza covrigul.
  • Tapetam o tava cu hartie de copt.Intre timp punem la fiert 1 litru de apa cu 6 lingurite bicarbonat.Cand incepe sa fiarba cu o paleta punem cate 2-3 covrigi odata,pe care ii lasam maxium 30 secunde .Ii scoatem cu paleta si ii punem direct in tava.Presaram cu sare grunjoasa,mac,susan sau ii putem lasa chiar si asa.
  • Se coc la cuptorul preincalzit la 220 grade pentru 20-30 minute.E bine sa formati snururile mai subtiri si sa ii faceti mai mari decat ai mei.I-am facut asa fiindca nu aveam timp sa fac 2 tavi.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
15/01/2015

Foarte buni

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
18/01/2014

Sunt foarte buni :))

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
16/12/2013

F buni

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Flori, 25/05/2018

Pot Face și fără bicarbonat de sodiu dacă nu am in casa? Sau vreo idee de un înlocuitor?

(0) (0) abuz
02/03/2014

Un vis devenit realitate !!!!!!!!!!!!

(0) (0) abuz
07/01/2014

Foarte bun

(0) (0) abuz
27/09/2013

Foarte buni

(0) (0) abuz
11/09/2013

Minunati

(0) (0) abuz
07/08/2013

Super

(0) (0) abuz
05/07/2013

FOARTE BUNI?

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2



+