Taiem ludaia pe jumate , scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite. Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu ( cu partea stralucitoare inspre tava) , si peste asezam bucatile de ludaie .
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 60 minute ( la mine a durat 120 min. caci am copt 2 tavi ) sau mai usor lasam la copt pana furculita intra usor in bucata de bostan.
Cand e copt , scoatem din cuptor bucatile de ludaie si putem servi dupa preferinta fiecaruia fie presarat cu sare , fie presarat cu zahar , sau simple . Ingrediente putine , si totusi obtinem un produs finit de nota 10 ( asta in cazul in care sunteti fani bostani .... )
Pentru cei care nu stiu Ludaia este de fapt Bostanul ,si este un regionalism folosit prin partile Binsului .
Comentarii:
Foarte delicioasa se poate folosi si miere de albine !!!!
Super!