Acest tort l-am facut de ziua sotului meu. Este tortul lui preferat, dupa Dobos. In primele 2 saptamani din ianuarie am fost foarte ocupata, n-am avut timp sa fac prajituri. Abia asteptam ziua sotului meu, stiam ca de data aceasta pun deoparte toate trebu
Îi pun numele a?a, fiindc? l-am gustat prima oar? la Erika (o cuno?tin??) ?i i-am cerut instant re?eta. Care e urm?toarea: Umplutura : * 750 ml Vin alb (demisec sau dulce) sau suc de mere sau un amestec (pe care îl recomand) * 1 plic zah?r van
Blatul
5 ou?, 5 linguri de zah?r, 5 linguri f?in? se bat ?i se pun în tav? la copt. (blat normal din 5 ou?)
Crema
5 g?lbenu?uri se freac? cu 250 gr de zah?r praf, 200 gr ciocolat? menaj topit?, 2 linguri de lapte ?i se adaug? pe rând peste crem?. Se
Tortul acesta l-am pregatit pt ziua Cristianei, nepotica noastra cea mare, surioara lui Raducu.
Timp de preparare : aprox 1 ora si 20 minute.
Ingrediente:
Pt blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt dr oetker, 1 plic
Cunoasteti gustul unic ale batoanelor "Turo Rudi" (originara din Ungaria, a aparut la noi si sub numele Dots)? In acest tort am combinat si eu acele gusturi inedite de cacao, branza de vaca si lamaie. Reteta o am de pe site-ul stahl.hu . Pentru blat
Tort de bezea cu crema de ness, facut cu ocazia zilei indragostitilor ;)) ptr blat avem nevoie de 3 oua,100gr.zahar,100 gr.nuca prajita si taiata marunt : se coc trei foi la foc foarte mic,avem nevoie de cca 2 ore ptr o foaie ptr crema :
Reteta de pasta de zahar o gasiti aici. Tehnica pe care am folosit-o e accesibila oricui pentru ca nu am folosit ustensile speciale . Am folosit o forma ovala facuta dintr-o conserva mica. Am facut pasta de zahar , am colorat-o cu colorant rosu al
Stiu ca am mai postat odata tehnica de modelare a trandafirilor insa aceea era cu altfel de reteta de pasta de lapte praf. Reteta de pasta pentru acesti trandafiri o gasiti aici . In primul rand se fac bulbii care sunt ca niste conuri. Pentru a avea acc
Un dulce rusesc... cehesc nu mi-e clara obarsia, cert este ca in cofetariile din Cehia este o constanta. Dragutului meu sot i-a placut extrem de mult (oricum el este fan-ul meu nr 1 :) ). Pt blaturi (7 in total): 4 oua + 200g zahar + 4 linguri de miere
Am incercat o gramada de retete de pasta de lapte praf ca m-am ganditca o sa imi mai fie mai usor sa o prepar . E drept am gasit cateva ,toate mai usor de preparat dar nu mai usor de lucrat cu ea. Asa ca am revenit la vechea mea reteta invatata cu cativa
sau bustean de Craciun cu alune de padure sau yule log with hazelnuts :) adica o rulada cu crema, care se decoreaza (sau nu) in asa fel incat sa semene cu o bucata de trunchi de copac. Reteta am gasit-o intr-o cartulie a colectiei Marabout ''Chocolat, des
AZI VA ATRAG ATENTIA CU PRAJITURA DANEZEI...FOARTE BUNA, DE MULTA VREME AM ZIS CA O FAC, AZI UITE CA IA VENIT RANDUL:) EU AM FACUT DOAR JUMATATE DE RETETA , CU UNELE MODIFICARI :) PENTRU RETETA ORIGINALA VA ROG SA-I VIZITATI BLOG-UL: www.daneza13.blogspot
desi rodia(aici e gata sectionata de moi) aduce beneficii consumata ca atare ,cruda,in combinatii cu salate sau chiar peste,eu am pastrat prospetimea ,dar am combinat-o in ceva ,recunosc,mai putin benefic,dar incintator pentru unele simturi...si moder
Primisem un telefon într-o duminic? rece de iarn? în care mi se anun?au musafiri ?la o cafea?. În Germania când invi?i pe cineva la o cafea acas? la tine, serve?ti ?i o pr?jitur?. Eu nu aveam nici o pr?jitur? în cas? ?i nici nu ?tiam ce a? putea încropi r
M-am gândit s? v? d?ruiesc azi un M?r?i?or dulce, ceva care se potrive?te cu prim?vara. Pân? ?i vremea s-a mai înc?lzit pu?in aici. Aceast? rulad? am f?cut-o prima dat? anul trecut de Pa?te ?i a fost un deliciu. Acum vreo 15 ani am încercat
Reteta Blatului de tort P andispanul
Denumirea vine de la ?pain d Espagne
Modul de preparare a blatului de tort ( pandispanului)
Se separa albusurile de galbenusuri, spargînd fiecare ou pe o farfurioara si apoi dese
Ingrediente Oua: daca bateti ouale de mana, trebuie sa despartiti galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si se adauga la sfarsit in compozitie, amestecand cu telul. Faina : se cerne mereu direct peste compozitie. Daca folositi faina integrala, pa
O ideea de decoratie dulce de Craciun. Pentru aceasta casuta avem nevoie de aprox. 400 gr ciocolata . Eu am folosit ciocolata neagra. Pentru a construi casuta , ca pentru orice casa avem nevoie de un plan. Se deseneaza fi