Iata , pohta ce-am pohtit eu azi. Tocanita de porc cu ceapa multa si mamaliguta. Nasa e de vina :). Cand e gravida, imi face pofte mie. La primul bebe, cu cartofi copti si zeama de varza, acum cu tocanita. Sa vedem ce urmeaza :-D. Am avut 3 felii de
Zilele astea-s asa de aglomerate, incat imi pun sub semnul intrebarii teoriile aberationist-idealiste ca oricand poti gasi timp sa gatesti ceva bun si sanatos. E complicat, da' nu imposibil. Prin urmare, am luat o bucata de pulpa de porc, mai mica si
Am pornit de la o reteta care a castigat locul al II lea la Festivalul de gatit in aer liber de la Tg Mures, din vara asta, si anume un muschiulet de porc copt in folie de Al, "dezbracat" apoi de folie pentru rumenire, si scaldat intr-un sos de smantana c
Ok. Pozele nu-s prea dichisite, in ziua in care am gatit rulourile abia puteam sta in sus. Aveam de gand sa fac niste snitele dar m-am reorientat rapid spre altceva :) Aveam deja pregatite vreo 8 felii de pulpa de porc, batute ca pentru snitel, sara
E frig,ploua, a venit toamna cu adevarat si am o pofta nebuna de o fripturica la cuptor de porc, da porc nu am mancat de foarte multa vreme o friptura marinata in vin rosu cu condimente Nomu (www.nomu.ro)de smoky peri-peri (daca nu aveti nomu se pun condi
Am fiert un chil de cap de piept de vitel in vreo patru litri de apa si am pregatit legumele: morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, o felie de varza alba, un ardei gras, o conopida medie, rosii, cateva pastai de fasole verde. Mar
Ingrediente: - 400-500g carne de porc; - 1 ceap?; - 2 morcovi; - 1 castravete verde mic sau o jum?tate din cel lung, de import; - 3-4 linguri nuci caju; - 4-5 linguri sos de soia dulce; - past? de ardei iute (dup? preferin?? - eu am pus 2 linguri ?i
Stiu, veti spune: gratarul de porc se mananca cu cartofi prajiti sau salata de legume. Eu mai aveam mancare de salata verde si am incercat sa vedem cum este. Si, va spun sincer, s-a mancat tot. Ingrediente: carne de porc taiata felii si putin batuta(c
Reteta este inscrisa in concursul Bloggospodina, gazduit de www.retetecalamama.ro Am folosit: o bucata de muschi de porc afumat (asa am avut eu in casa, in mod normal nu este obligatoriu sa fie muschi afumat), cateva felii de cascaval , puti
Ingrediente:
1,5 kg ciolan porc afumat
150 g ceap?
100 g ulei
50 g bulion
500 g fasole alb?
1 foaie dafin
1/2 fir cimbru
piper
sare
Mod de preparare:
Ciolanul de porc afumat se sparge cu b?rdi?a în buc??i, se op?re?te ?i se pune la fiert în ap? cu sa
Ingrediente:
2 kg carne de porc cu sl?nin?
1 kg ceap?
1 lingur? bulion
piper
foi de dafin
sare
Mod de preparare:
Se taie carnea buc??i nu prea mari, se spal? ?i se pune în crati??. Ceapa se taie nu foarte m?runt ?i se pune deasupra. Se pune ap? cât
Ingrediente:
un ciolan afumat
morcov
ceap?
?elin?
fidea sau orez
bor?
verdea??
Mod de preparare:
Sp?l?m ciolanul, îl op?rim ?l-l fierbem apoi cu zarzavatul t?iat. Când a fiert, ad?ug?m bor?ul fiert separat. Orezul se pune când carnea e aproape fi
Ingrediente:
unt (margarina) cam cât un ou
2 cepe
2 morcovi de m?rime mijlocie t?ia?i rondele
pu?in p?trunjel
cimbru
dafin
1 c??el de usturoi
1 pahar de o?et
3 1/2 pahare de ap?
sare
piper
Mod de preparare:
Din toate acestea se preg?te?te zeama pentr