Si uite cum zboara frumoasele zile de primavara si cum ne lasa doar amintirile unor clipe parfumate de splendoarea pomilor in floare, de soarele bland si cald si de pamantul rodind a verdeata. Si n-ar fi pacat sa ramanem cu un gust amar dupa dorul acestor minunatii si sa nu profitam de roadele timide dar parfumate ale primaverii?
Framantata de ganduri, mi-a venit intr-o zi ideea de a crea pudre de fructe pentru a le folosi in aromarea deserturilor care nu necesita adaos de apa (inghetata de banane, macaroons, etc). Si cum capsunile incep deja sa fie in sezon am inceput cu ele. Insa ideal ar fi fost sa mai astept oleaca pentru a profita de dulceata si aroma capsunelor adevarate, neaose. Insa ideea acelor pudre frumos colorate si aromate ma urmarea non stop asa ca intr-o zi am purces la piata si am cumparat 2 kg de capsuni-gigant, din care un kilogram s-au transformat in minunata pudra aromata.
Pudra de fructe
Ideal este sa alegeti fructe fara prea multi samburi (de ex. zmeura, murele, dudele se exclud) si nu foarte zemoase deoarece dupa deshidratare isi micsoreaza mult volumul si va ramane foarte putina pulpa.
--- * ---
Eu am folosit pudra de indata in combinatie cu minunata inghetata de banane. Inainte, daca foloseam capsunele crude, inghetata se inmuia prea tare insa acum am ajuns la textura perfecta! Iar gustul este pe masura!
Inghetata de banane cu pudra de capsuni
Urmatorul fruct pe lista: banana! Oh, si abia astept sa-mi fac tot felul de borcanase umplute cu arome delicioase si 100% naturale, de fructe! Mmmm ? ? ?