Petitchef

LANGOSI CU BRANZA SI MARAR

LANGOSI CU BRANZA SI MARAR mal

Zilele trecute , in timpul unei plimbari, am trecut pe langa o langoserie...

Se simtea mirosul de la cel putin 20 de metri :)). Trebuie sa recunosc ca mi-a fost pofta, desi , Domnu' sa ma ierte, sunt ghiftuita . Imi trec atatea mancaruri , prajituri si torturi prin mana, incat ma declar "suprasaturata".... dar pe langosi tot mi-a fost pofta.

N-am mai facut de foooarte multa vreme si mi-am propus sa-i "execut" cu prima ocazie.

Ocazia s-a ivit ieri. :D Am profitat de faptul ca era prea frig ca sa umblu "vandra"...si cum trebuia sa-mi umplu timpul cu ceva , am facut langosi .

Aluatul , unul simplu, cel de paine

http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/03/paine-alba-rotundaby-adriana.html ...doar putin mai elastic, framantat cu mai multa apa :).

Cand a avut consistenta din poza...cam la 40 minute de stat la dospit, l-am mutat pe masa si l-am lucrat cu putina faina , ca sa nu mai fie chiar asa lipicios.

Umplutura am facut-o din branza de oi sarata, matura , foarte untoasa....pe care am faramitat-o cu mana , lasandu-i intentionat "cocoloasele" care se vad in poza (imi place sa le simt in langosi...daca ar fi maruntita de tot , branza s-ar topi la coacere si s-ar transforma intr-o pasta care pe mine nu ma atrage :D ).

Am tocat si o legatura sanatoasa de marar pe care l-am amestecat cu branza.

Cu mainile unse bine cu ulei am formatat langosii: am intins aluatul (aici fiecare hotaraste cat de mari ii face ), am pus branza, am impaturit ...

....si la tigaie cu ei in baie de ulei fierbinte :)

Daca uleiul este bine incins, cu acest gen de aluat, langosii nu-l sugativeaza, pur si simplu se coc ...si atat.

Nu mai mananc de foarte multa vreme langosi din oras, din simplu motiv ca erau prea uleiosi. (ma rog, mai sunt si altele , dar cu alta ocazie dezvolt :) )

Ai mei n-au retinut deloc uleiul . :)

A iesit o tona de langosi dintr-un kg de faina...

.... aici se vede foarte bine branza cu marar din interior:)

Cativa i-am facut fara umplutura cu gandul sa-i mancam cu crema de cioco...pana la urma am optat pentru gemul de capsuni.

Au fost foarte buni in ambele variante...

...in consecinta ma declar satisfacuta, cu pofta implinita si satula de langosi pentru o vreme buna de acum incolo :))

Incercati ! :)








Comentarii (27):

MARIA MEHALIA, 04/09/2017

Super gustosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/03/2015

Uh,uh...depravare:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/10/2019

Vreau si eu sa gust langosile dumitale.Va multumim de a le fi evocat (doar pentru pofta).

(0) (0) Abuz
09/01/2015

Ce reteta e acsasta fara cantitatile care trebuie incorporate sa opti placinta ? se mentioneaza (ca cel de pine) mersi dar eu nul stiu nici pe acela.

(0) (0) Abuz
06/05/2014

Super

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Am facut si eu dupa reteta ta si mia esit forte buni

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Super

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Trebuia sa dezvolti reteta aluatului :D

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău: Fac si eu in aceasta seara ! Cred ca sunt delicioase ;)

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Panini cu somon, mozzarella, marar
Panini cu somon, mozzarella, marar
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bagel cu somon, castravete si crema de branza
Bagel cu somon, castravete si crema de branza
1 porții
11 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartine cu brânză de capră si somon fumé
Tartine cu brânză de capră si somon fumé
6 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Soufle cu somon
Soufle cu somon
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de pepene si castravete
Salata de pepene si castravete
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează