LANGOSI CU BRANZA SI MARAR

LANGOSI CU BRANZA SI MARAR

mal

Zilele trecute , in timpul unei plimbari, am trecut pe langa o langoserie...

Se simtea mirosul de la cel putin 20 de metri :)). Trebuie sa recunosc ca mi-a fost pofta, desi , Domnu' sa ma ierte, sunt ghiftuita . Imi trec atatea mancaruri , prajituri si torturi prin mana, incat ma declar "suprasaturata".... dar pe langosi tot mi-a fost pofta.

N-am mai facut de foooarte multa vreme si mi-am propus sa-i "execut" cu prima ocazie.

Ocazia s-a ivit ieri. :D Am profitat de faptul ca era prea frig ca sa umblu "vandra"...si cum trebuia sa-mi umplu timpul cu ceva , am facut langosi .

Aluatul , unul simplu, cel de paine

http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/03/paine-alba-rotundaby-adriana.html ...doar putin mai elastic, framantat cu mai multa apa :).

Cand a avut consistenta din poza...cam la 40 minute de stat la dospit, l-am mutat pe masa si l-am lucrat cu putina faina , ca sa nu mai fie chiar asa lipicios.

Umplutura am facut-o din branza de oi sarata, matura , foarte untoasa....pe care am faramitat-o cu mana , lasandu-i intentionat "cocoloasele" care se vad in poza (imi place sa le simt in langosi...daca ar fi maruntita de tot , branza s-ar topi la coacere si s-ar transforma intr-o pasta care pe mine nu ma atrage :D ).

Am tocat si o legatura sanatoasa de marar pe care l-am amestecat cu branza.

Cu mainile unse bine cu ulei am formatat langosii: am intins aluatul (aici fiecare hotaraste cat de mari ii face ), am pus branza, am impaturit ...

....si la tigaie cu ei in baie de ulei fierbinte :)

Daca uleiul este bine incins, cu acest gen de aluat, langosii nu-l sugativeaza, pur si simplu se coc ...si atat.

Nu mai mananc de foarte multa vreme langosi din oras, din simplu motiv ca erau prea uleiosi. (ma rog, mai sunt si altele , dar cu alta ocazie dezvolt :) )

Ai mei n-au retinut deloc uleiul . :)

A iesit o tona de langosi dintr-un kg de faina...

.... aici se vede foarte bine branza cu marar din interior:)

Cativa i-am facut fara umplutura cu gandul sa-i mancam cu crema de cioco...pana la urma am optat pentru gemul de capsuni.

Au fost foarte buni in ambele variante...

...in consecinta ma declar satisfacuta, cu pofta implinita si satula de langosi pentru o vreme buna de acum incolo :))

Incercati ! :)


D dragostea in bucate

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

MARIA MEHALIA

Super gustosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Uh,uh...depravare:)

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Vreau si eu sa gust langosile dumitale.Va multumim de a le fi evocat (doar pentru pofta).

abuz

anonymous

Ce reteta e acsasta fara cantitatile care trebuie incorporate sa opti placinta ? se mentioneaza (ca cel de pine) mersi dar eu nul stiu nici pe acela.

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Am facut si eu dupa reteta ta si mia esit forte buni

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Trebuia sa dezvolti reteta aluatului :D

abuz

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Comentariul tău: Fac si eu in aceasta seara ! Cred ca sunt delicioase ;)

abuz
  • pagina 1 / 3