Brioche fulg de nea

votează acum
Gustări
Ușor
1 h 25 m

Noi, cei de la Petitchef suntem mari iubitori de brioche ;-) Pe măsură ce se apropie Crăciunul, am decis să îi dăm forma unui fulg de nea. Și pentru că veștile bune nu vin niciodată singure, am asociat-o și cu aromele unei tartine de ciocolată/alune.Daca vă lasă gura apă, incercați reteta si urmați pașii de mai jos ↓ Brioche (briosa) este o pâine delicată și pufoasă de origine frantuzească, cu ouă și destul de mult unt. Nu se face foarte greu insa procedeul este puțin anevoios.

Ingrediente

8

Umplutura:

Pentru crusta aurie:

Materiale

  • 1 robot de bucătărie
  • 1 prosop curat
  • hârtie pergament
  • 1 sucitor
  • 1 pungă de patiserie
  • 1 pahar
  • folie alimentară

Preparare

Preparare1 oră
Gătire25 min
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 1Amestecați laptele călduț și drojdia uscată.
    Lăsați sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 2Puneți făina, oul, zahărul și sarea în vasul robotului de bucătărie. Adaugați laptele + drojdia.
    Frământați cu cârligul timp de 3 minute. Aluatul trebuie să se desprindă de pe margini.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 3Adăugați untul moale și frământați din nou timp de aproximativ 7 minute. Aluatul trebuie să se desprindă de pe margini.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 4Formați o minge din aluat și acoperiți aluatul cu un prosop curat și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1 oră și 30 de minute.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 5După acest timp, degazeazați aluatul și impărțiți în 4 bucăți de aproximativ 230 gr. Dati-le forma unor mingii si acoperiți-le cu un prosop și lăsați să stea 30 de minute la temperatura camerei.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 6Întindeți bucățile de aluat pe hârtie de copt astfel încât să aibă 26 cm în diametru.
    Ungeți primul disc cu crema tartinabilă, lăsând un chenar de aproximativ 1 cm.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 7Puneți al doilea disc de aluat deasupra și puneți cremă peste. Apoi puneți al treilea disc și întindeți iar cremă. În cele din urmă, puneți al patrulea disc deasupra.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 8Așezați un cerc sau o farfurie cu diametrul de 26 cm și tăiați marginile. Puneți un pahar cu gura in jos în centrul discului.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 9Tăiați aluatul în 4, apoi 8, apoi 16 părți egale.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 10Va trebui să creați 8 ramuri în total. Fiecare ramură va avea 2 părți. Apoi va fi necesar să răsuciți partea dreaptă: de la stânga la dreapta și partea stângă: de la dreapta la stânga.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 11Presați pe capetele ramurilor pentru a le sigila formând un punct. Scoateți paharul și acoperiți cu un prosop curat timp de 1 oră și 30 de minute la temperatura camerei.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 12Preîncălziți cuptorul la 180° C. Amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți brioșa cu acest amestec.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 13Coaceți 18 minute la 180°C.
  • Brioche fulg de nea - Preparare etapa 14Gata !

Punctează această reţetă

Observații

Putem face această brioșă fără lactoză?
Puteți înlocui untul cu margarină și laptele cu o băutură vegetală la alegere.

Care este echivalența dintre drojdia uscată și drojdia proaspătă?
Pentru aceasta reteta, puteți inlocui cele 11 gr drojdie uscate de panificatie cu 22 gr drojdie de panificatie proaspata.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: