Petitchef

Brioche fulg de nea

Noi, cei de la Petitchef suntem mari iubitori de brioche ;-) Pe măsură ce se apropie Crăciunul, am decis să îi dăm forma unui fulg de nea. Și pentru că veștile bune nu vin niciodată singure, am asociat-o și cu aromele unei tartine de ciocolată/alune.Daca vă lasă gura apă, incercați reteta si urmați pașii de mai jos ↓
Brioche (briosa) este o pâine delicată și pufoasă de origine frantuzească, cu ouă și destul de mult unt. Nu se face foarte greu insa procedeul este puțin anevoios.

Gustări
8 porții
1 oră
25 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Umplutura:

Pentru crusta aurie:

Materiale

  • 1 robot de bucătărie
  • 1 prosop curat
  • hârtie pergament
  • 1 sucitor
  • 1 pungă de patiserie
  • 1 pahar
  • folie alimentară

Preparare

  • Etapa 1 - Brioche fulg de nea
    Amestecați laptele călduț și drojdia uscată.
    Lăsați sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Brioche fulg de nea
    Puneți făina, oul, zahărul și sarea în vasul robotului de bucătărie. Adaugați laptele + drojdia.
    Frământați cu cârligul timp de 3 minute. Aluatul trebuie să se desprindă de pe margini.
  • Etapa 3 - Brioche fulg de nea
    Adăugați untul moale și frământați din nou timp de aproximativ 7 minute. Aluatul trebuie să se desprindă de pe margini.
  • Etapa 4 - Brioche fulg de nea
    Formați o minge din aluat și acoperiți aluatul cu un prosop curat și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1 oră și 30 de minute.
  • Etapa 5 - Brioche fulg de nea
    După acest timp, degazeazați aluatul și impărțiți în 4 bucăți de aproximativ 230 gr. Dati-le forma unor mingii si acoperiți-le cu un prosop și lăsați să stea 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 6 - Brioche fulg de nea
    Întindeți bucățile de aluat pe hârtie de copt astfel încât să aibă 26 cm în diametru.
    Ungeți primul disc cu crema tartinabilă, lăsând un chenar de aproximativ 1 cm.
  • Etapa 7 - Brioche fulg de nea
    Puneți al doilea disc de aluat deasupra și puneți cremă peste. Apoi puneți al treilea disc și întindeți iar cremă. În cele din urmă, puneți al patrulea disc deasupra.
  • Etapa 8 - Brioche fulg de nea
    Așezați un cerc sau o farfurie cu diametrul de 26 cm și tăiați marginile. Puneți un pahar cu gura in jos în centrul discului.
  • Etapa 9 - Brioche fulg de nea
    Tăiați aluatul în 4, apoi 8, apoi 16 părți egale.
  • Etapa 10 - Brioche fulg de nea
    Va trebui să creați 8 ramuri în total. Fiecare ramură va avea 2 părți. Apoi va fi necesar să răsuciți partea dreaptă: de la stânga la dreapta și partea stângă: de la dreapta la stânga.
  • Etapa 11 - Brioche fulg de nea
    Presați pe capetele ramurilor pentru a le sigila formând un punct. Scoateți paharul și acoperiți cu un prosop curat timp de 1 oră și 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 12 - Brioche fulg de nea
    Preîncălziți cuptorul la 180° C. Amestecați gălbenușul cu laptele și ungeți brioșa cu acest amestec.
  • Etapa 13 - Brioche fulg de nea
    Coaceți 18 minute la 180°C.
  • Etapa 14 - Brioche fulg de nea
    Gata !

Observații:

Putem face această brioșă fără lactoză?
Puteți înlocui untul cu margarină și laptele cu o băutură vegetală la alegere.

Care este echivalența dintre drojdia uscată și drojdia proaspătă?
Pentru aceasta reteta, puteți inlocui cele 11 gr drojdie uscate de panificatie cu 22 gr drojdie de panificatie proaspata.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Brioche fulg de nea
Brioche fulg de nea - poza 2
Brioche fulg de nea - poza 3
Brioche fulg de nea - poza 4
Brioche fulg de nea - poza 5
Brioche fulg de nea - poza 6
Brioche fulg de nea - poza 7
Brioche fulg de nea - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioches tressées cu ciocolata
Brioches tressées cu ciocolata
8 porții
3 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioches tressées cu gem de caise
Brioches tressées cu gem de caise
8 porții
3 h 45 m
Ușor
Rețetă Brioches suisses
Brioches suisses
9 porții
4 h 44 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Ferrero rocher de casă
Ferrero rocher de casă
6 porții
6 h 20 m
Dificil
4.1 / 5
Rețetă Pandoro sub forma de brad
Pandoro sub forma de brad
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează