Brioche fulg de nea

votează acum
Gustări
8 porții
Ușor
1 h 25 m

Noi, cei de la Petitchef suntem mari iubitori de brioche ;-) Pe măsură ce se apropie Crăciunul, am decis să îi dăm forma unui fulg de nea. Și pentru că veștile bune nu vin niciodată singure, am asociat-o și cu aromele unei tartine de ciocolată/alune.Daca vă lasă gura apă, incercați reteta si urmați pașii de mai jos ↓ Brioche (briosa) este o pâine delicată și pufoasă de origine frantuzească, cu ouă și destul de mult unt. Nu se face foarte greu insa procedeul este puțin anevoios.


Ingrediente

8

Umplutura:

Pentru crusta aurie:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare1 oră
Gătire25 min


Observații

Putem face această brioșă fără lactoză?
Puteți înlocui untul cu margarină și laptele cu o băutură vegetală la alegere.

Care este echivalența dintre drojdia uscată și drojdia proaspătă?
Pentru aceasta reteta, puteți inlocui cele 11 gr drojdie uscate de panificatie cu 22 gr drojdie de panificatie proaspata.


Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+