Imi place sa prepar aceasta reteta la tigaia wok, daca nu aveti asa ceva, e foarte buna (dar nu la fel de comoda) si o tigaie antiaderenta. Legumele le semi-prepar inainte de a le aduce toate in tigaie pentru nota finala.
Astfel mie imi place sa coc ardeii pe flacara, despielitandu-i dupa ce lasat sa se inmoaie sarati si acoperiti cu o carpa curata. Ciupercile le inmuiem pentru cateva minute in apa clocotita cu sare. Curatam si morcovii pe care feliem foarte subtire, taiem si telina. Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in uleiul incins, punem si morcovii, telina .
Taiem marunt si un catel de usturoi, restul il zdrobim intr-o pasta pe care o vom adauga la final. Cand legumele se inmoaie, adauga ciupercile strecurate, ardeii curatati si taiati felii subtiri (mie imi place sa-i rup fasii su mana, stilul rustic), putem adauga putina apa, chiar si doua-trei linguri de vin, mestecam totul la foc mare, adaugam cimbru, patrunjel sau orice alte verdeturi va cad bine.
Saram , piperam, presaram si nitica vegeta, turnam si restul de usturoi pasta. Mancarica e perfecta cand toate legumele sunt inmuiate, acest rezultat il atingem foarte repede daca legumele au fost pregatite inainte, in wok, pe flacara mare, le tinem maxim cinci minute, timp in care le mestecam mereu cu o lingura de lemn.
Comentarii:
Tare de tot
Daca a pus vegeta, m-am lamurit, vegeta e otrava curata!!!!!