Pui marengo

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Portionati puiul. A folosit doar pulpe de pui. Adaugati sare, piper si faina peste bucatile de pui. Curatati rosiile de pielite si seminte sau folositi rosii din conserva. Curatati si pisati si usturoiul.
  • Frigeti bucatile de pui intr-o tigaie la foc mare cu ulei si unt. Atunci cand acestea sunt prind culoare, se scot pe o farfurie si in tigaie se adauga ceapa julien.
  • Cand e aurie se toarna vinul rosu care se fierbe pana scade la jumatate. Apoi se adauga si rosiile, usturoiul. Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune carnea de pui inapoi în cratita, se mai adauga supa de pui cat este nevoie si se fierbe la foc mic 30 minute.
  • Aproximativ 10 minute inainte de a fii gata se adauga si ciupercile si se contimua pana carnea este moale. Prajiti un ou cu putin ulei de masline.
  • Aranjati bucati de pui cu sos pe farfurii. Garnisiti cu un ou prajit pe o felie paine prajita si cu patrunjel tocat deasupra.

Punctează această reţetă

Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Foarte bună reteta nota 10. Dragi cititori și cititoare nu mai faceți observații la greșelile de ortografie că faceți și voi cu caru, gândiți-vă și la faptul că trăiesc multe persoane în România care nu au studiat la școlile noastre. Ma refer la cetățenii străini.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Greselile de ortografie altereaza gustul mancarii! PFUI

abuz

anonymous

Cine "a folosit"?... Corect : "inainte de a FI gata", si nu "inainte de a FII gata"! Atentie la formele de "i lung" si "i scurt". Am observat ca exista tendinta ca aceste forme sa fie folosite exact invers.

abuz