Se freaca pestele cu sare si se pun intr-un vas mare si se acopera cu lapte.
Se lasa la marinat minim 1 ora.Se scurg de lapte, se trec prin faina de malai, sa fie bine acoperiti si se pun intr-o tigaie cu mult ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti, la foc mediu spre mic, pana malaiul de pe peste e rumen, cam 5 minute pe fiecare parteSe serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda.
Pt cei care tin post (nu mai marinati pestele in lapte ci il puteti stropi cu putina zeama de lamaie)
Daca nu-ti place mirosul de peste, simplu, nu mai manca peste! Ce-i mizeria asta sa bagi pestele in lapte ca sa-i iei mirosul? Pai de ce-l mai faci daca nu-ti place? Alege alt fel de carne care nu miroase! Pestele trebuie lasat sa stea o ora doar cu sare pe el iar malaiul ala se amesteca cu faina, jumatate faina jumatate malai pentru ca doar malaiul, avand granulatia mai mare, nu acopera bine suprafata pestelui.
Comentarii:
Daca nu-ti place mirosul de peste, simplu, nu mai manca peste! Ce-i mizeria asta sa bagi pestele in lapte ca sa-i iei mirosul? Pai de ce-l mai faci daca nu-ti place? Alege alt fel de carne care nu miroase! Pestele trebuie lasat sa stea o ora doar cu sare pe el iar malaiul ala se amesteca cu faina, jumatate faina jumatate malai pentru ca doar malaiul, avand granulatia mai mare, nu acopera bine suprafata pestelui.
Pestele se poate praji in ulei, nicidecum in malai!
Bun