Cum se procedeaza: Se spala bine legumele si, fara a se curata de coaja, se taie in bastonase de grosimea unui deget, nu mai subtiri.
Se pun intr-un castron si se presara cu sare si piper. Se rade coaja lamaii pe razatoarea mica si se stoarce apoi de zeama.
Se pune in zeama de lamaie coaja rasa, se adauga zaharul si, dupa ca acesta s-a topit, se pune uleiul, mustarul si rozmarinul, tocat marunt. Se amesteca bine si se toarna sosul format in castron, peste legume.
Se amesteca bine, se acopera castronul cu folie de plastic si se pune intr-un loc cald 30 minute. Se pun legumele impreuna cu sosul din castron intr-o tava intinsa si apoi se pune tava in cuptorul incins.
Se coc legumele la foc iute pana cand se patrund si se rumenesc bine, devenind astfel crocante.
Comentarii:
AM ADAUGAT UN SOS DE USTUROI,SI AU FOST MINUNATE!!!