Curcanul se spala foarte bine in cateva ape. Legumele se curata si se taie in bucati mari. Se condimenteaza curcanul pe interior si exterior.
Pielea de pe pieptul curcanului se desprinde usor cu ajutorul unei spatule , si se introduce sub piele pachetul de unt. Nu uitati sa-l legati de picioare sa nu fuga prin tava. Cu o parte din legume se umple curcanul, iar restul se pun in tava.
Langa legume in tava punem un pahar cu apa si acoperim cu folie curcanul. Il dan la cuptor la 200 grade pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoatem folia, punem paharul cu vin si lasam la foc mic adica 160-170 grade.
Trebuie uns foarte des cu sosul din tava, cam o data la 15 minute. Secretul curcanului este ca trebuie lasat la cuptor 1 ora per kg, cum curcanul meu a avut 6 kg, l-am tinut 6 ore in cuptor.
Comentarii (35):
Great
Excelent
Super
Arata senzational !!! felicitari pentru rabdare...
VERY GOOD:D
Am sa o incerc azi, binenteles cu rezultatul maine!
Foarte bun!
Arata excelent! Felicitari!
Excelent
Cam mult timp