Curcan la cuptor

Felul principal
6 porții
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Curcanul se spala foarte bine in cateva ape.
    Legumele se curata si se taie in bucati mari.
    Se condimenteaza curcanul pe interior si exterior.
  • Pielea de pe pieptul curcanului se desprinde usor cu ajutorul unei spatule , si se introduce sub piele pachetul de unt. Nu uitati sa-l legati de picioare sa nu fuga prin tava. Cu o parte din legume se umple curcanul, iar restul se pun in tava.
  • Langa legume in tava punem un pahar cu apa si acoperim cu folie curcanul. Il dan la cuptor la 200 grade pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoatem folia, punem paharul cu vin si lasam la foc mic adica 160-170 grade.
  • Trebuie uns foarte des cu sosul din tava, cam o data la 15 minute. Secretul curcanului este ca trebuie lasat la cuptor 1 ora per kg, cum curcanul meu a avut 6 kg, l-am tinut 6 ore in cuptor.
NNaina

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4
23/11/2016

Great

(0) (0) abuz
18/04/2014

Excelent

(0) (0) abuz
22/02/2014

Super

(0) (0) abuz
19/02/2014

Arata senzational !!! felicitari pentru rabdare...

(0) (0) abuz
16/02/2014

VERY GOOD:D

(0) (0) abuz
30/12/2013

Am sa o incerc azi, binenteles cu rezultatul maine!

(0) (0) abuz
23/12/2013

Foarte bun!

(0) (0) abuz
20/12/2013

Arata excelent! Felicitari!

(0) (0) abuz
19/12/2013

Excelent

(0) (0) abuz
19/12/2013

Cam mult timp

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 4