Curcan la cuptor
Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Curcanul se spala foarte bine in cateva ape.
Legumele se curata si se taie in bucati mari.
Se condimenteaza curcanul pe interior si exterior. - Pielea de pe pieptul curcanului se desprinde usor cu ajutorul unei spatule , si se introduce sub piele pachetul de unt. Nu uitati sa-l legati de picioare sa nu fuga prin tava. Cu o parte din legume se umple curcanul, iar restul se pun in tava.
- Langa legume in tava punem un pahar cu apa si acoperim cu folie curcanul. Il dan la cuptor la 200 grade pentru 2 ore. Dupa 2 ore scoatem folia, punem paharul cu vin si lasam la foc mic adica 160-170 grade.
- Trebuie uns foarte des cu sosul din tava, cam o data la 15 minute. Secretul curcanului este ca trebuie lasat la cuptor 1 ora per kg, cum curcanul meu a avut 6 kg, l-am tinut 6 ore in cuptor.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: