Cum se prepară în casă, farfalle, pastele mici în formă de fluture?
Cum se prepară în casă, farfalle, pastele mici în formă de fluture?
Aaaaah micile paste în formă fluture! Alături de coquillette, acestea sunt preferatele noastre pentru că ne amintesc de alimentele reconfortante din copilărie :-) Și aici, vă arătăm cum să faceți farfalle de casă! Da, este posibil și este mult mai ușor de făcut decât credeți. Bucurați-vă de rețeta noastră explicată pas cu pas mai jos.
Pentru a pregăti farfalle, va trebui mai întâi să pregătiți aluatul. Aici am făcut aluat cu ouă proaspete. Pentru început, puneți făina într-un castron mare sau pe un blat de lucru. Faceți o gropiță în mijlocul grămezii de făină folosind o lingură.
Spargeți ouăle în centrul acestei gropițe. Bateți ouăle ușor cu o furculiță, încorporând treptat făina. Amestecați până obțineți un aluat mai puțin lichid.
Când aluatul este mai puțin umed, puteți începe să frământați manual (puteți folosi și un robot de bucătărie).
Frământați riguros aluatul până formează o bilă omogenă. Aveți grijă să nu rupeți aluatul.
Când aluatul este omogen și nu mai este lipicios, puneți bila într-o folie alimentară sau într-o pungă de congelator. Lăsați aluatul să relaxeze cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.
După acest timp, desfaceți aluatul și împărțiți-l în 4 bucăți. Va fi necesar apoi să rulați fiecare bucată, rulând din ce în ce mai fin până obțineți grosimea dorită. Puteți folosi un sucitor sau un aparat de laminat paste.
Când foile de paste sunt gata, tăiați pătrate de 5x5cm (puteți face și dreptunghiuri de 5x7cm). Acestea vor trebui tăiate orizontal cu un cuțit, iar pe lungime cu o roată zimțată.
Luați unul dintre pătrate și păstrați-le pe restul într-o pungă de congelare. Puneți degetele mari pe fiecare parte netedă a pătratului și aduceți marginile spre centru pentru a crea pliul fluture. Repetați procedeul pentru fiecare pătrat.
Veți vedea, odată ce veți înțelege procedeul, că va deveni o joacă de copii să faceți farfalle! Odată gata, le puteți usca sau găti direct!
Cum să păstrăm farfalle de casă? Le puteți păstra câteva zile la frigider într-un recipient ermetic.
Pot congela farfalle de casă? Așezați-le distanțate pe o tava tapetată cu hârtie de copt și dați-le la congelator 1 oră. Acest lucru le va împiedica să se lipească împreună. Le puteți colecta apoi într-o pungă de congelare pentru a economisi spațiu în congelator și pentru a continua congelarea.
Cum se usucă pastele farfalle de casă? Așezați-le pe un grătar și acoperiți-le cu un prosop curat. Odată uscate, le puteți păstra într-un recipient ermetic timp de o săptămână.
Care este dimensiunea ideală pentru a face farfalle de casă? Vă sfătuim să faceți pătrate de 5x5 cm sau dreptunghiuri de 5x7 cm. Puteți alege să le faceți mai mari sau mai mici în funcție de gusturile dvs.
Cât de groase trebuie să fie pastele de casă? Puteți face paste groase de 1-2 mm. Le puteți face mai mult sau mai puțin groase după gusturile dvs. Aici am folosit rola de laminat de la Kitchenaid și am rulat până la 5.
Cum să însoțiți farfalle? Posibilitățile sunt nesfârșite cu farfalle! Puteți face farfalle cu somon, dovlecel sau chiar gorgonzola și pui (avem o rețetă pe site, nu ezitați sa o consultați). Aceste paste vor fi perfecte pentru a face și salată de paste:adăugați roșii cherry, mozzarella și busuioc pentru o masă perfectă!