Conopida in cerc de carne
Ingrediente
8
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Se curata conopida si se fierbe intreaga 10-15 minute in apa sarata cu suc de lamaie. Incepeti numaratoarea dupa primele clocote.
- Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se toaca ceapa. Se inmoaie chifla/painea in apa si se stoarce bine; se framanta apoi cu carne tocata, ceapa, patrunjel, jumatate din cantitatea de cascaval si oul.
- Se adauga sare, piper, boia si praf de usturoi...toate aduse din Grecia. Praful de usturoi, dupa cum vedeti, e deja pe terminate.
- Da, la capatul sirului indian apare si nucsoara dar pe aia am primit-o din Germania, de la Alma noastra draga. Se unge cu grasime (unt) o forma de sufleu. Se aseaza carnea tocata in forma de inel.
- Se aseaza la mijloc conopida. Se caleste faina in unt si se stinge cu supa, lapte si smantana; se lasa sa fiarba, amestecand. Se inglobeaza restul de cascaval. Se adauga sare, piper si nucsoara . Sosul alb se toarna peste conopida. Se coace 20-25 de minute.
- Se spala rosiile, se cresteaza si se aseaza peste inelul de carne Se mai coace 12-15 minute. Se serveste imediatµ.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!