Se curata conopida si se fierbe intreaga 10-15 minute in apa sarata cu suc de lamaie. Incepeti numaratoarea dupa primele clocote.
Cuptorul se incinge la 200 grade C. Se toaca ceapa. Se inmoaie chifla/painea in apa si se stoarce bine; se framanta apoi cu carne tocata, ceapa, patrunjel, jumatate din cantitatea de cascaval si oul.
Se adauga sare, piper, boia si praf de usturoi...toate aduse din Grecia. Praful de usturoi, dupa cum vedeti, e deja pe terminate.
Da, la capatul sirului indian apare si nucsoara dar pe aia am primit-o din Germania, de la Alma noastra draga. Se unge cu grasime (unt) o forma de sufleu. Se aseaza carnea tocata in forma de inel.
Se aseaza la mijloc conopida. Se caleste faina in unt si se stinge cu supa, lapte si smantana; se lasa sa fiarba, amestecand. Se inglobeaza restul de cascaval. Se adauga sare, piper si nucsoara . Sosul alb se toarna peste conopida. Se coace 20-25 de minute.
Se spala rosiile, se cresteaza si se aseaza peste inelul de carne Se mai coace 12-15 minute. Se serveste imediatµ.