Conopida cu smantana (reteta indiana)

Conopida cu smantana (reteta indiana)
Felul principal
Ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire25 min
  • Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ardeiul iute si ceapa.
  • Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Cand e aproape de punctul de a scoate fum puneti semintele de chimen care vor pocni cam 5 secunde. Imediat puneti ceapa cu ardeiul iute si caliti cam 3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.
  • Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15 minute, presarati peste ea si coriandrul, feniculul, paprika si piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de bine facuta, dar nu este foarte moale.
  • Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.
  • Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu mamaliga.

Punctează această reţetă

CCloudpearl

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Monica

A iesit f. buna.
Suspectez ca indienii nu o mananca cu mamaliga ci cu orez :)). Eu am mancat-o simpla.
Am pus nuca grasime din nuca de cocos (data la storcator) ca sunt intoleranta la lactoza si a iesit superba.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu mi-a iesit !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

FBUNA

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Buna mancarica

abuz

anonymous

CHIAR DELICIOS :)

abuz