Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ardeiul iute si ceapa.
Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Cand e aproape de punctul de a scoate fum puneti semintele de chimen care vor pocni cam 5 secunde. Imediat puneti ceapa cu ardeiul iute si caliti cam 3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.
Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15 minute, presarati peste ea si coriandrul, feniculul, paprika si piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de bine facuta, dar nu este foarte moale.
Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.
Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu mamaliga.
A iesit f. buna. Suspectez ca indienii nu o mananca cu mamaliga ci cu orez :)). Eu am mancat-o simpla. Am pus nuca grasime din nuca de cocos (data la storcator) ca sunt intoleranta la lactoza si a iesit superba.
Comentarii:
A iesit f. buna.
Suspectez ca indienii nu o mananca cu mamaliga ci cu orez :)). Eu am mancat-o simpla.
Am pus nuca grasime din nuca de cocos (data la storcator) ca sunt intoleranta la lactoza si a iesit superba.
Nu mi-a iesit !
FBUNA
Buna mancarica
CHIAR DELICIOS :)