Conopida cu smantana (reteta indiana)

Ingrediente
4
Preparare
Preparare10 min
Gătire25 min
- Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ardeiul iute si ceapa.
- Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Cand e aproape de punctul de a scoate fum puneti semintele de chimen care vor pocni cam 5 secunde. Imediat puneti ceapa cu ardeiul iute si caliti cam 3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.
- Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15 minute, presarati peste ea si coriandrul, feniculul, paprika si piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de bine facuta, dar nu este foarte moale.
- Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.
- Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu mamaliga.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Monica
A iesit f. buna.
Suspectez ca indienii nu o mananca cu mamaliga ci cu orez :)). Eu am mancat-o simpla.
Am pus nuca grasime din nuca de cocos (data la storcator) ca sunt intoleranta la lactoza si a iesit superba.
am gătit această rețetă
anonymous
Nu mi-a iesit !
am gătit această rețetă
anonymous
FBUNA
am gătit această rețetă
anonymous
Buna mancarica
anonymous
CHIAR DELICIOS :)
Punctează această reţetă