Budinca de taitei

votează acum
Budinca de taitei
Felul principal
6 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Se pun taiteii sa clocoteasca in apa cu sare, se scurg si se pun la fiert in lapte dulce. Se fierb pana cand se inmoaie. Se racesc si se scurg.
  • Separat se freaca cinci galbenusuri cu 100 g zahar si 100 g unt pana cand amestecul devine o crema spumoasa. Se parfumeaza crema cu vanilie sau rom, se amesteca intr-un vas adanc cu taiteii reci.
  • Se bat albusurile spuma si se pun peste compozitia de budinca, se omogenizeaza si se rastoarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
  • Se introduce budinca in cuptorul cald si se coace la foc potrivit timp de o ora.
  • Se scoate si se lasa la rece, dupa care se taie felii groase si se serveste ca desert.
MMrthomas

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: