Carnea curatata de grasimi se sareaza, pipereaza si se prajeste in putin ulei incons, pana se rumeneste frumos, apoi se lasa deoparte sa se racoreasca.
Ciupericile curatate si taiate felii se pun in robotul de bucatarie, se maruntesc prin pulsare, apoi se pun la prajit intr-o tigaie curata, fara nici un adaos, vrem sa le zvantam bine de tot, sa stea legate dar sa nu fie umede. Dureaza in jur de 10 minute si se amesteca f des.
Pe o folie de plastic se face un culcus din feliile de prosciutto, se astern ciupercile in strat de cca 7 mm grosime, se plaseaza in centru bucata de carne unsa in prealabil cu mustar .
Se inveleste carnea strans cu 'cuvertura' de mai sus si invelit totul in folie de plastic, se da la rece pentru 30 de minute.
Auatul de foitaj se intinde in foaie de 3 mm carnea 'invelita' se aseaza in centrul patratului de aluat. Taina: se unge cu galbenus si invelisul de prosciutto si aluatul, pentru a le suda in timpul coacerii. Aluatul trebuie sa ramana lipit de carne.
Se inveleste carnea cu aluatul, ca in imagine ori ca in clipul cu Ramsay, se cresteaza aluatul si se da la cuptorul incins in prealabil la 360F (180C) si se coace in jur de 40-50 de minute pana aluatul e bine rumenit si carnea este facuta pe gustul vostru. Pentru noi medium rare e ideal, dar nici rare nu ne deranjeaza.
Comentarii:
Unde e "clipul cu Ramsay"?
Wonderful,very taste
Excelent!!!
Senzatie o sa o fac chiar in seara asta
Ador reteta dumneavoastra!
Multumesc
This is good i like