Aripioare picante, fierbinti si crocante. Asta pot spune eu in cateva cuvinte despre aripioarele de la KFC. Senzatia nu o pot descrie. Sunt bune-bune si par adevarate, dar nu bag mana in foc, motiv pentru care ocolesc aria de acoperire a KFC. Au os la mijloc, deci ma gandesc ca or fi totusi de pui. In ceea ce priveste procesarea, depozitarea si congelarea lor, nu stiu ce se intampla. M-am gandit totusi ca, fiind vorba de un produs de fast-food, e de evitat. Din aceste motive m-am hotarat sa le fac acasa. Aripioarele KFC. Nu a fost greu de loc si, really, au fost yabadabadoo. Adica de te lingi pe degete. Sigur ca aceasta experienta nu se va mai repeta prea curand, deoarece sunt adevarate bombe calorice si, imaginati-va ca pofta mea nestavilita de carbohidrati nu s-a oprit aici, ci le-am mai incaltat si cu o portie de cartofi dulci (tot americani, ca deh, asta era tema pranzului intre prieteni) si cartofi albi la cuptor, cu parmezan. Poze din timpul prepararii nu am, ca nu puteam sa-mi las musafirii sa se uite la mine cum stau cu aparatul fixat pe wokul in care sfaraia uleiul si sa nu intretin conversatia. Asta e varianta oficiala. In fapt, nu am vrut sa le dau motiv de distractie, caci ar fi ras de mine cu gura pana la urechi. Ca sa le inchid, insa, "tolba cu sageti", i-am lasat pe ei sa pozeze si iata ce a iesit. Sa revenim la ale noastre. Am lasat un kilogram si ceva de aripioare (eram patru persoane totusi, oameni in toata firea, cu scaun la cap si cu pofta in gat) sa se lafaie intr-o marinada, peste noapte, la frigider. Pentru marinada am folosit boia iute, sos chilli, usturoi taiat in bucatele, sos de soia, ulei de masline, si sare. Asta a fost pentru partea HOT. Ca sa fie si CRISPY, asa cum le sade bine unor aripioare americane, am folosit oua amestecate cu faina (cinci oua, patru linguri de faina) si fulgi de porumb maruntiti in mojar. Am scaldat aripioarele in ouale batute cu faina si apoi prin fulgi de porumb si le-am prajit in baie de ulei, cam 10 minute. Au fost KFC-ioase. Sa incercati si voi, dar rar, ca nu-i de gluma cu colesterolul, fie el si homemade. PS: Uitasem sa va spun. Varful aripioarelor trebuie aruncat, iar partea care ramane se taie in doua. Stiati probabil deja asta, dar am vrut sa ma dau si eu mare cu un ultim sfat. :D
Eu le-am fiert prima data iar apoi le-am prajit in ulei..si mi s-au ars fulgii in primele 5 secunde...asa ca le-am scos repede nu stiu cum ai facut tu de le-ai prajit 10 minute...probabil uleiul meu era prea incins...
Comentarii (13):
Excelent
Delicios
Super
Pare sa fie ok ! o sa incerc si eu !
Ok
Este cea mai buna reteta
Eu le-am fiert prima data iar apoi le-am prajit in ulei..si mi s-au ars fulgii in primele 5 secunde...asa ca le-am scos repede nu stiu cum ai facut tu de le-ai prajit 10 minute...probabil uleiul meu era prea incins...
INVATA INAINTE SA SCRI SI SA VORBESTI ROMANESTE.BOULE
Sunt super delicioase
Foarte foarte bune