Aripi de curcan la cuptor

Aripi de curcan la cuptor
Felul principal
Ușor
1 h 45 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 h 30 m
  • Aripile se spală, se taie în două și se condimentează cu sare și piper (de preferat proaspăt măcinat).
    Așezăm bucățile de carne într-un vas termorezistent.
    Într-un castron amestecăm vinul roșu (de preferat sec) cu apa și uleiul.
    Usturoiul se curăță și se presează cu lama unui cuțit, cât să se crape un pic.
    Adăugăm peste aripile de curcan amestecul de vin cu apă și ulei, usturoiul și rozmarinul curățat de pe crenguțe.
    Presărăm boiaua de ardei peste aripile de curcan.
    Acoperim vasul termorezistent cu capac și dăm la cuptor pentru o oră.
    După o oră se scoate capacul și se mai lasă pentru alte 30-40 minute în cuptor, stropind aripile de curcan din 10 în 10 minute cu sosul din tavă, până se rumenesc frumos.
    Servim cu garnitura preferată.
    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

F.gustos,bine condimentat!

abuz

anonymous

O voi face cu siguranta si eu

abuz

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Bravo idee

abuz

edithke

Excelent

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

SUPERRRRRRRRR!

abuz

anonymous

La ce temperatura in cuptor?

abuz
Răspuns reteteBauturi:

180 - 190 grade C, la rumenire se poate chiar 220

anonymous

Gustos

abuz
pavel daniel_i2013

pavel daniel_i2013

Foarte delicios !....

abuz
  • pagina 1 / 2