Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar si se adauga uleiul si laptele, amestecandu-se in continuare. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se cerne peste compozitia de galbenusuri, apoi se amesteca pana se incorporeaza faina.
Albusurile se bat spuma, se adauga cele 3 linguri de zahar ramase si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare.Aceasta se incorporeaza in compozitiea de galbenusuri si faina, amestecand foarte usor, cu o lingura de lemn.
Se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C, aprox. 40 min. Dupa ce se raceste il taim in trei. Pentru crema mixam bine laptele cu zaharul, vanilia si faina apoi fierbem, amestecand continuu, pana se ingorasa. Se lasa sa se raceasca complet.
Mixam 400 ml frisca si o adaugam peste crema de mai sus, se mai mixeaza putin pentru a omogeniza cat mai bine crema. Blatul, il umplem cu crema si deasupra turnam glazura de ciocolata incalzita in prealabil conform instructiunilor de pe pachet.
Comentarii:
O sa iau si eu reteta...dar dupa cum spun instructiunile cred ca este bun..
Supe tortul! A facut si mama si e bestial!!!!:X:X:X
Muy bien