Tort diplomat - fluture

Desert
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Pentru blat:

Pentru crema:

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa ca la bezea.
  • Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie, ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea. Se omogenizeaza dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.
  • Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece.
    Ananasul se taie cubulete. Mandarinele se curata de pielita si se taie si ele cubulete. Se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.
  • Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu. Ca sa fiti siguri ca nu se prinde puneti vasul la bain-marine.
  • Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta, ananasul si mandarinele.
  • Daca doriti puteti pune in crema si albusurile de la cele 5 galbenusuri. pus pentru ca o "problema" cu ouale crude.

Punctează această reţetă

miha278Miha278

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna prajitura

abuz

anonymous

Waw

abuz

anonymous

Foarte gustos

abuz

anonymous

Il voi incerca cat de curand ca arata superb cred ca e si foarte gustos

abuz

anonymous

Excelent.

abuz

anonymous

Arata ft bine

abuz

anonymous

Foarte frumos

abuz

anonymous

Azi il prepar pentru mia nonna,sper ca va fi gustos si aratos

abuz

anonymous

Foarte frumos

abuz
  • pagina 1 / 2