Se bat albusurile cu cele 8 linguri de zahar pina se face o bezea consistenta,apoi se adauga in ea galbenusurile zdrobite cu telul,esenta si faina turnata in ploaie.Se amesteca cu telul, de jos in sus,pana la omogenizarea aluatului.Se unge cu putin ulei, o forma de tort si se da la copt cca 20-25 min la foc potrivit.
Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si dupa ce oprim focul adaugam esenta.Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza frisca pana se ingroasa bine, apoi se incorporeaza ciocolata de menaj,topita la bain marin Blatul rece se taie pe orizontala in trei bucati egale.
Fiecare parte se insiropeaza cu sirop rece,apoi se unge cu un strat de crema de ciocolata si se monteaza parte peste parte,pe un platou peste crema de ciocolata , mai presarat fulgi de ciocolata.
Se topeste ciocolata data prin razatoare cu 2 linguri de frisca lichida,apoi glazura se toarna peste tortul montat.Se orneaza cu ciocolata alba,topita sub forma de banuti care asezat pe tort ca orele unui ceas si inimioare.Se da la rece cel putin o ora inainte de a-l taia.