Petitchef

Tort cu crema tiramisu si blat pandispan

Desert
4 porții
1 oră
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sase linguri de zahar.
    Galbenusurile se freaca cu restul de sase linguri de zahar apoi se adauga treptat laptele, praful de copt stins cu otet si faina si se amesteca bine.
  • Se adauga albusurile peste galbenusuri , se amesteca bine , dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
    Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 min aprox. Pana cand scobitoarea iese curata din el.
  • Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga prafurile de frisca si se bate pana devine ca o frisca teapana.
    Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea. Se adauga mascarpone si se amesteca pana devine o crema omogena. Se adauga esenta de vanilie.
  • Gelatine se pune intr-o cana cu un pic de apa rece. Se amesteca bine apoi se toarna peste ea un pic de apa fiarta. Se amesteca bine si se adauga peste galbenusuri.
    Se amesteca galbenusurile cu albusurile.
    Se prepara cafeaua si se amesteca cu lapte apoi se adauga esenta de rom.
  • Se taie blatul in trei pe orizontala si se aseaza pe rand, intr-o tava cu pereti desmontabili. Se insiropeaza cu cafeaua , iar peste primul rand de blat se toarna jumatate din crema de mascarpone. Se pune al doilea rand de blat , se toarna restul de crema peste care se pune ultimul rand de blat. Daca crema este prea moala se pune tortul un pic la frigider dupa fiecare rand de crema pusa.
    Se pune tortul la frigider pana se prepara glazura de ciocolata.200 gr ciocolata120 gr unt4 linguri ulei100 ml frisca lichida.
  • Se topesc toate ingredientele la foc mic sau in bain marie. Important e sa nu fiarba.
    Se scoate tortul din frigider se pune pe un gratar suprapus pe o tava si se toarna ciocolata peste tort astfel incat sa acopere tot tortul.
    Se orneaza cu royal icing sau glace ii mai zic eu , si trandafiri din pasta de lapte praf.


Poze

Tort cu crema tiramisu si blat pandispan
Tort cu crema tiramisu si blat pandispan - poza 2
Tort cu crema tiramisu si blat pandispan - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

03/02/2013

EXCELENT, NICE. :)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează