Rulada cu crema de unt

Desert
Dificil
45 min
690 Kcal

Ingrediente

4

pentru blat:

pentru crema:

pentru decor :

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Ouale spalate bine si sterse , se sparg si se se separa albusul de galbenus in 2 vase diferite; astfel, mai i ntai cele 5 albusuri se bat spuma cu un praf de sare , apoi galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza.
    Dupa ce se incorporeaza bine zaharul, se adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza , se incorporeaza cu grija si spuma de albus ( cu ajutorul unei linguri ) si , la final se toarna faina in ploaie . In prealabil, este necesar ca faina cernuta sa se amestece cu praful de copt;
    3. Cea din urma operatiune consta in incorporarea celor 2 linguri de cacao ( care trebuie si ea cernuta ) si amestecarea cu atentie, ca nu cumva sa ramana cocoloase..

    4.Amestecul obtinut se da la cuptor sa se coaca , intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ).Se coace primele 5 minute la foc mare, apoi 15-20 min. se va potivi flacara aragazului la foc mic.

    intre timp , pregatim crema de unt astfel:

    batem bine cu zahar pudra ( dupa gust ) - aprox 200 gr un pachet de unt; in final trebuie sa obtinem o spuma foarte fina, la care adaugam un galbenus de ou, arome ( esenta de rom sau chiar 1-2 lg coniac) si 2 linguri praf de cacao cernuta.
    5.cand blatul de pandispan este copt ( verificam cu un bat de scobitoare ), il soatem si il rasturnam pe o foaie de copt pudrata cu zahar farin, care are dedesubt un prosop de bucatarie bine umezit. Aluatul se ruleaza usor, se lasa sa isi ia forma cam 10 min, apoi se acopera cu crema de unt, se ruleaza din nou si rulada obtinuta se acopera cu 2- 3 linguri din crema de unt si se decoreaza cu alune prajite si tocate marunt.
    Rulada se acopera in folie de aluminiu si se da la frigider pentru 3 ore; se serveste rece!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 690Kcal
  • Carbo: 83.5g
  • Grăsimi: 32.6g
  • Grăsimi sat.: 8.5g
  • Proteine: 13.6g
  • Fibre: 3.9g
  • Zahăr: 72.2g
  • ProPoints: 19
  • SmartPoints: 31
Informații nutriționale pentru 1 porție (192g)
AAlinutza1983

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Super

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bun !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

"galbenusurile se mixeaza bine cu 5 linguri de zahar, pana obtinem o maioneza". Tu faci maioneza cu zahar, nu cu ulei? Pfui!

abuz

Lixandra

Numai când ma gândesc ca are ou crud in compozitie mi se face rau . Nu mai zic ca arata groaznic !

abuz

cris_nedelcovici

Arata groaznic! si s-a si taiat crema...bleah

abuz

anonymous

Excelenta reteta!!

abuz
ploscar_a2013

ploscar_a2013

Super

abuz

anonymous

Arata super

abuz

anonymous

Bun.multumesc pentru reteta,e o surpriza buna pentru sotie.

abuz

anonymous

Arata delicios

abuz
  • pagina 1 / 2