Preparare blaturi: se bat albusurile spuma separat, se adauga zaharul, faina si galbenusurile, pentru primul blat. Se coace si in acelasi timp se pregateste si cel de al doilea blat adaugand in plus cacao.
Tava este unsa cu unt si se pune pergament uns de asemenea cu unt. Nu se tapeteaza. Blaturile se coc circa 30 de minute, primele 15 minute nu se deschide cuptorul. Cuptorul trebuie incalzit in prealabil si blaturile se coc la foc potrivit.
Preparare crema: cele 5 galbenusuri se amesteca cu 100 gr zahar tos pana ce se topeste bine zaharul. Apoi se adauga cele 3 linguri faina si se amesteca usor. Se pune zaharul vanilat si se adauga laptele caldut. Compozitia se fierbe pana se ingroasa si se da la rece. Separat se freaca untul cu 1 lingura de zahar pudra, apoi se amesteca cu crema.
Blaturile se ung cu crema intre ele si deasupra si se da la rece. Albusurile de la crema, pot fi folosite ca bezea deasupra prajiturii sau in loc de blat. In cazul in care dorim sa le folosim ca blat, cele 5 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 250 gr zahar tos si 1 lingura otet. Dupa ce se bat bine se adauga 100 gr nuci macinate.
Aceasta compozitie se coace in tava unsa si tapetata cu hartie pergament, bine unsa pe ambele parti, la foc mic, 45 minute. Dupa ce se coace blatul, se taie in doua si se unge cu crema.