Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul, laptele si faina cu praful de copt... aluatul sa fie mai elastic sa se poata intinde... lasam la odihnit pana ce ne ocupam de umplutura... amestecam bine urda cu 4 lg de zahar, mararul tocat marunt si oul... aluatul se imparte in 2, se intinde o foaie, se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, se pune umplutura apoi se aseaza cea dea2-a foaie, se apasa cu mainile sa se aseze umplutura... se fac impunsaturi cu o furculita in blat sa nu se umfle la copt... se introduce la cuptor pana ce devine aurie deasupra, se scoate, se lasa la racit si se pudreaza...
De mult n-am mai gasit niste comentarii asa de rautacioase referitoare la o reteta. Persoanei care comenta "impunsaturile": nu suntem vaci, suntem insa viespi si intepam, asa-i?! Iar referitor la "cu ce se pudreaza prajitura"... serios? Cand scrie clar la ingrediente "zahar pudra pentru pudrat", oare cu s-o pudra?!? Compatimesc foarte sincer persoana care se mira ca se pune marar intr-o prajitura cu urda. Sa vina la Brasov sa manance cateva din celebrele clatite de Brasov, a caror umplutura e similara cu cea a acestei prajituri, si-o sa stie ce gust are raiul. Acestea fiind zise, multumesc mult autorului/autoarei pentru reteta, este excelenta! Voi folosi aluatul si la prajituri cu dovleac (sau cu gem si nuca macinata), multumesc pentru sugestie! In ce priveste cantitatea de faina, eu am folosit 250 gr la mixat, apoi am pus aluatul pe tablia de framantat impreuna cu inca 4 linguri pline de faina. N-am avut decat 350 gr de urda, foarte consistenta, foarte bine scursa, asa ca am facut o budinca de vanilie dintr-un plic,cu cele 4 linguri de zahar si 450 ml lapte (nu 500 ml cum scrie pe plic, ca sa iasa mai consistenta) si am amestecat bine urda cu budinca si bineinteles, cu 3-4 fire de marar tocat foarte fin. N-am mai pus ou in crema. Am pus umplutura intre cele doua foi de aluat, am intepat, na! cu furculita foaia de sus si-am pus prajitura in cuptorul incins dinainte, la foc mijlociu spre mic, cam 40 de minute, pana cand s-a aurit. Am pudrat-o - cu zahar pudra vanilat, na! - cand era calda inca, zaharul pudra adera mai bine asa, nu zboara cand respiri peste prajitura. A iesit gro-za-va!
Superba reteta, minim efort, ingrediente simple, fara calorii multe. Foarte buna pentru cei cu probleme de stomac! Nota 10! Merita sa o incercati! Mi-a iesit din prima, a fost apreciata de toti!
Comentarii (22):
Ala cu "se fac impunsaturi" - da ce, suntem vite si avem coarne?
Da mare VITA esti!!
Nu stii nimic despre prajituri, dar te bagi ca musca in lapte
De mult n-am mai gasit niste comentarii asa de rautacioase referitoare la o reteta. Persoanei care comenta "impunsaturile": nu suntem vaci, suntem insa viespi si intepam, asa-i?! Iar referitor la "cu ce se pudreaza prajitura"... serios? Cand scrie clar la ingrediente "zahar pudra pentru pudrat", oare cu s-o pudra?!?
Compatimesc foarte sincer persoana care se mira ca se pune marar intr-o prajitura cu urda. Sa vina la Brasov sa manance cateva din celebrele clatite de Brasov, a caror umplutura e similara cu cea a acestei prajituri, si-o sa stie ce gust are raiul.
Acestea fiind zise, multumesc mult autorului/autoarei pentru reteta, este excelenta! Voi folosi aluatul si la prajituri cu dovleac (sau cu gem si nuca macinata), multumesc pentru sugestie!
In ce priveste cantitatea de faina, eu am folosit 250 gr la mixat, apoi am pus aluatul pe tablia de framantat impreuna cu inca 4 linguri pline de faina. N-am avut decat 350 gr de urda, foarte consistenta, foarte bine scursa, asa ca am facut o budinca de vanilie dintr-un plic,cu cele 4 linguri de zahar si 450 ml lapte (nu 500 ml cum scrie pe plic, ca sa iasa mai consistenta) si am amestecat bine urda cu budinca si bineinteles, cu 3-4 fire de marar tocat foarte fin. N-am mai pus ou in crema. Am pus umplutura intre cele doua foi de aluat, am intepat, na! cu furculita foaia de sus si-am pus prajitura in cuptorul incins dinainte, la foc mijlociu spre mic, cam 40 de minute, pana cand s-a aurit. Am pudrat-o - cu zahar pudra vanilat, na! - cand era calda inca, zaharul pudra adera mai bine asa, nu zboara cand respiri peste prajitura. A iesit gro-za-va!
Superba reteta, minim efort, ingrediente simple, fara calorii multe. Foarte buna pentru cei cu probleme de stomac! Nota 10! Merita sa o incercati! Mi-a iesit din prima, a fost apreciata de toti!
La ce temperatura se pune prajitura?
Foarte gustoasa! Multumesc!
Foarte simplu de facut si foarte buna
"se fac impunsaturi" - da ce, suntem vite si avem coarne? "se lasa la racit si se pudreaza" dar nu spui cu ce fel de pudra!
Imi place mult aluatul. Il pot folosi si pt dovleac si chiar mar. L-am „adoptat”. Multumesc !
SUPER GUSTOASA
Umplutura cu zahar si marar? Un singur ou la umplutura?E desert sau aperitiv? Cred ca nici una nici cealalta...