Petitchef

Prajitura cu urda si marar

Desert
8 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul, laptele si faina cu praful de copt... aluatul sa fie mai elastic sa se poata intinde... lasam la odihnit pana ce ne ocupam de umplutura... amestecam bine urda cu 4 lg de zahar, mararul tocat marunt si oul... aluatul se imparte in 2, se intinde o foaie, se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, se pune umplutura apoi se aseaza cea dea2-a foaie, se apasa cu mainile sa se aseze umplutura... se fac impunsaturi cu o furculita in blat sa nu se umfle la copt... se introduce la cuptor pana ce devine aurie deasupra, se scoate, se lasa la racit si se pudreaza...

Rețete inrudite

YouTube
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 1:43
Loaded: 0.00%
Stream Type LIVE
Remaining Time 1:43
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

      Prajitura la cana


      Poze

      Prajitura cu urda si marar
      Prajitura cu urda si marar - poza 2
      Prajitura cu urda si marar - poza 3

      Întrebări:




      Comentarii (22):

      GG, 23/05/2020

      Ala cu "se fac impunsaturi" - da ce, suntem vite si avem coarne?
      Da mare VITA esti!!
      Nu stii nimic despre prajituri, dar te bagi ca musca in lapte

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      Simona, 10/05/2019

      De mult n-am mai gasit niste comentarii asa de rautacioase referitoare la o reteta. Persoanei care comenta "impunsaturile": nu suntem vaci, suntem insa viespi si intepam, asa-i?! Iar referitor la "cu ce se pudreaza prajitura"... serios? Cand scrie clar la ingrediente "zahar pudra pentru pudrat", oare cu s-o pudra?!?
      Compatimesc foarte sincer persoana care se mira ca se pune marar intr-o prajitura cu urda. Sa vina la Brasov sa manance cateva din celebrele clatite de Brasov, a caror umplutura e similara cu cea a acestei prajituri, si-o sa stie ce gust are raiul.
      Acestea fiind zise, multumesc mult autorului/autoarei pentru reteta, este excelenta! Voi folosi aluatul si la prajituri cu dovleac (sau cu gem si nuca macinata), multumesc pentru sugestie!
      In ce priveste cantitatea de faina, eu am folosit 250 gr la mixat, apoi am pus aluatul pe tablia de framantat impreuna cu inca 4 linguri pline de faina. N-am avut decat 350 gr de urda, foarte consistenta, foarte bine scursa, asa ca am facut o budinca de vanilie dintr-un plic,cu cele 4 linguri de zahar si 450 ml lapte (nu 500 ml cum scrie pe plic, ca sa iasa mai consistenta) si am amestecat bine urda cu budinca si bineinteles, cu 3-4 fire de marar tocat foarte fin. N-am mai pus ou in crema. Am pus umplutura intre cele doua foi de aluat, am intepat, na! cu furculita foaia de sus si-am pus prajitura in cuptorul incins dinainte, la foc mijlociu spre mic, cam 40 de minute, pana cand s-a aurit. Am pudrat-o - cu zahar pudra vanilat, na! - cand era calda inca, zaharul pudra adera mai bine asa, nu zboara cand respiri peste prajitura. A iesit gro-za-va!

      am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
      karla, 05/08/2017

      Superba reteta, minim efort, ingrediente simple, fara calorii multe. Foarte buna pentru cei cu probleme de stomac! Nota 10! Merita sa o incercati! Mi-a iesit din prima, a fost apreciata de toti!

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      14/09/2016

      La ce temperatura se pune prajitura?

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      15/06/2013

      Foarte gustoasa! Multumesc!

      am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
      cris_nedelcovici, 08/09/2015

      Foarte simplu de facut si foarte buna

      (0) (0) Abuz
      07/09/2015

      "se fac impunsaturi" - da ce, suntem vite si avem coarne? "se lasa la racit si se pudreaza" dar nu spui cu ce fel de pudra!

      (0) (2) Abuz
      07/09/2015

      Imi place mult aluatul. Il pot folosi si pt dovleac si chiar mar. L-am „adoptat”. Multumesc !

      (1) (0) Abuz
      07/09/2015

      SUPER GUSTOASA

      (0) (0) Abuz
      07/09/2015

      Umplutura cu zahar si marar? Un singur ou la umplutura?E desert sau aperitiv? Cred ca nici una nici cealalta...

      (0) (2) Abuz

      Sort:     Filtrează:
      • pagina 1 / 3

      Punctează această reţetă:
      Generează alt cod de securitate  = 

      Rețete inrudite

      Rețetă Prajitura bounty-petitchef
      Prajitura bounty-petitchef
      8 porții
      3 h 45 m
      Foarte ușor
      5 / 5
      Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
      Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
      6 porții
      27 min
      Foarte ușor
      4 / 5
      Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
      Prajitura cu banane - super rapida
      8 porții
      45 min
      Foarte ușor
      4.5 / 5
      Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
      Prăjitură cu migdale - fără gluten
      6 porții
      35 min
      Foarte ușor
      5 / 5

      Articole conexe

      „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Ricotta - urda italiana Ricotta - urda italiana Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

      Ultimele articole

      Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

      Rețete

      Planificator de meniu
      Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

      De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

      Meniul zilei

      Primirea meniului zilnic
      Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
      Întrebarea zilei
      Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
      Votează