Se pune ca. 100 ml lapte rece in oala in care fierbem budinca si in el amestecam bine sa nu ramina cocoloase cele 100g zahar si cele 2 plicuri de praf de budinca de vanilie.
Se toarna peste restul de lapte si se pune le fiert amestecind mereu sa nu se prinda de fnd.Iar cind budinca s-a ingrosat bune, s etrage de pe fos, se acopera cu no folie de nailon direct aplicata pe suprafata budincii si se lasa sa se racesca.
Intr-e timp se coc cele doua foi de aluat de foietaj,. Dupa ce s-au copt, unul din ele se taie in bucati de marime dorita si se lasa deoparte. Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece ca 5 minute.
Intr-un pahar se pun 2ls laapte cald si in el se dizolva foile de gelatina inmuiate si bine stoarse.Astfel gelatina se mixeaza in budinca racita.
Untul se mixeaza bine incorporind in el lingura cu lingura din budinca de vanilie.Astfel crema de vanilie preparata se pune ca. 20-30 la frigder sa se intareasca putin, dupa care se toarna si niveleaza uniform pe foaia de foietaj intreaga.
Peste crema se pue foaia de foietaj taiata in prealabil in bucati de marime dorita, se presara cu zahar pudra si se da la rece pentru cel putin ca.1 ora.
Comentarii:
A prins mirosul de la gura ta! Postat 08/04/2013, 14:37
Are gust de cacat