Petitchef

Prajitura Betivana

Cu prajitura asta e o poveste mai lunga.......Si trebuie sa recunosc ca prajitura e foarte buna, mult mai buna ca celelalte retete de Betivana incercate de mine pana acum..

Desert
10 porții
1 oră
1 oră
Ușor
394 Kcal

Ingrediente

10

Blatul :

Crema :

Cost estimat: 8.46 (0.85€/porție)

Preparare

  • Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si vinul.

    Am batut spuma albusurile.

    Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt.

    Am adaugat galbenusurile peste spuma de albusuri si apoi am incorporat faina cu cacao amestecand usor cu o lingura de lemn.

    Am pus compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit.
  • Se amesteca toate si se pun la fiert la foc mic pana se ingroasa ( ca la o budinca ). Se lasa crema de calbenusuri la racit si apoi se incorporeaza treptat in 250 gr unt spumat cu 200 gr zahar pudra.

    In reteta nu era dar eu am facut un sirop din zahar caramelizat si apa si care l-am lasat la racit si apoi am adaugat si putina esenta de rom in el.

    Blatul se insiropeaza, se intinde deasupra crema iar peste crema se face o glazura din cele 6 albusuri care raman de la crema si care se bat pe aburi cu 300 gr zahar pudra.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 394Kcal
  • Carbo: 43.9g
  • Grăsimi: 9.1g
  • Grăsimi sat.: 2.9g
  • Proteine: 11.9g
  • Fibre: 3.2g
  • Zahăr: 20.7g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 14
Informații nutriționale pentru 1 porție (246g)


Întrebări:

Se amesteca toate.... mai putin cele 6 albusiri, nu? si timp de preparare, gatire 0 minute? Gata in 0 minute? Wow! Oricum, cuptorul preincalzit la cate grade, si coptul la cate? Ca in general il preincal;zesc la 200 si coc la 180, dar nu l;a toate e asa.

Răspuns:

Deci ..pentru blat ai nevoie de 6 oua, 150 gr zahar pudra, 6 lg vin rosu, 5 lg cacao, 70 gr faina, un praf de copt. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si vinul.Am batut spuma albusurile.Faina am amestecat-o cu cacao si praful de copt. Am adaugat galbenusurile peste spuma de albusuri si apoi am incorporat faina cu cacao amestecand usor cu o lingura de lemn. Am pus compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul preincalzit. Iar pentru crema: 6 galbenusuri,1 plic zahar vaniliat, 2 lg faina, 300 ml lapte. Se amesteca toate si se pun la fiert la foc mic pana se ingroasa ( ca la o budinca ). Se lasa crema de calbenusuri la racit si apoi se incorporeaza treptat in 250 gr unt spumat cu 200 gr zahar pudra. In reteta nu era dar eu am facut un sirop din zahar caramelizat si apa si care l-am lasat la racit si apoi am adaugat si putina esenta de rom in el. Blatul se insiropeaza, se intinde deasupra crema iar peste crema se face o glazura din cele 6 albusuri care raman de la crema si care se bat pe aburi cu 300 gr zahar pudra. Ps::albusurile se mixeaza cateva minute impreuna cu zaharul pudra intr-o cratita iar apoi cratita cu spuma de albusuri se pune la foc peste alta cratita care are apa care fierbe in ea, astfel incat cratita cu albusurile sa nu atinga fundul cratitei care are apa in ea ....si cu un tel bati in continuare spuma de albusuri acolo pe baia de aburi pana ajunge la consistenta dorita,...iar apoi o intinzi repejor peste prajitura cat e calda pentru ca se intareste spuma si nu o mai poti intinde....sper ca ai inteles...nu trebuie intaritor de frisca in ea..... Nu e 0 timp de preparare ,gatire si minute e cam 2 ore 140 de grade . Sper ca m-ai inteles :D




Comentarii (48):

marilena, 27/06/2018

Am facut si eu prajitura. rapida, fara pretentii si foarte buna.multumesc pt. reteta!de ce oare atatea comm-uri rautacioase si aiurite?!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 30/01/2015

Oua ......bine ca totusi nu spune sa punem 30 de bucati, zahar....ce sa mai vorbim: coma diabetica, nu alta !!!!!
Probabil ca numele prajiturii este dat de starea celei ce a facut-o !

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
29/12/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Ce fel de sirop?cit zahar,apa?receta e neclara,in loc de galbenusuri-calbenusuri

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/11/2013

Cred ca este buna dar prea mult zahar prea multe oua pentru doar 6 portii !!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/02/2015

Super reteta

(0) (0) Abuz
02/02/2015

E buna!!!

(0) (0) Abuz
30/01/2015

Nu m-a cucerit

(0) (0) Abuz
30/01/2015

Numai pentru sase linguri de vin o cataloghezi "betivana"?!...Nici macar "betiva".Puteai sa scrii si la crema tot 6 oua.din moment ce folosesti si aici si galbenusurile si albusurile.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu banane - super rapida
Prajitura cu banane - super rapida
8 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu migdale - fără gluten
Prăjitură cu migdale - fără gluten
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Mug cake - prajitura la cana Mug cake - prajitura la cana Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează