Acasă - Petitchef
Rețete
Desert
Retete cu ciocolata
Retete cu cacao si ciocolata
Retete tort cacao ciocolata
Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!
Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!
Prăjitura Nega maluca este un tort de ciocolata tipic Braziliei, super ușor de făcut și absolut delicios! Cu textura sa moale, gustul intens de ciocolată și natural fără lactoză , acest tort este o adevărată încântare pentru iubitorii de ciocolată. Făcut din ingrediente simple pe care probabil le aveți în cămară, acest tort este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o zi de naștere, o petrecere sau pur și simplu un desert delicios! Și pentru și mai multă distracție, am făcut oglazură brigadeiro , o rețetă tipic braziliană :-)
Ingrediente
12
Formă rotundă / cerc 10 cm
Formă rotundă / cerc 12 cm
Formă rotundă / cerc 16 cm
Formă rotundă / cerc 14 cm
Formă rotundă / cerc 18 cm
Formă rotundă / cerc 20 cm
Formă rotundă / cerc 21 cm
Formă rotundă / cerc 22 cm
Formă rotundă / cerc 23 cm
Formă rotundă / cerc 24 cm
Formă rotundă / cerc 26 cm
Formă rotundă / cerc 28 cm
formă pătrată 24 cm
formă pătrată 22 cm
formă pătrată 20 cm
formă pătrată 18 cm
formă pătrată 16 cm
formă pătrată 12 cm
formă pătrată 14 cm
formă pătrată 10 cm
Cutie pentru plumcake 28 cm
Cutie pentru plumcake 26 cm
Cutie pentru plumcake 24 cm
Cutie pentru plumcake 22 cm
Cutie pentru plumcake 20 cm
Cutie pentru plumcake 18 cm
Cutie pentru plumcake 16 cm
formă dreptunghiulară 30x20 cm
formă dreptunghiulară 23x15 cm
În formă de inimă 16 cm
În formă de inimă 18 cm
În formă de inimă 20 cm
În formă de inimă 22 cm
Cost estimat: 2.54Euros € (0.21€/porție)
Preparare
Pentru blat: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron, bateți ouăle și zahărul împreună.
Odată ce amestecul este omogen, adăugați pudra de cacao, uleiul și apa fierbinte. Amestecați din nou.
Adăugați făina și praful de copt.
Turnați aluatul în forma unsă cu unt în prealabil.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C intre 30 și 40 de minute (se introduce lama de cuțit sau o scobitoare pentru a verifica gătirea).
Glazura Brigadeiro: Într-o cratiță la foc mediu, amestecați mai întâi laptele și cacao.
Adăugați apoi laptele condensat îndulcit și untul.
Se amestecă constant, până se îngroașă ușor, 10 până la 15 minute.
Turnați glazura încă fierbinte peste tort.
E gata. Poftă bună!
Observații: Ce este tortul nega maluca? Nega maluca este numele unui tort de ciocolata brazilian, fără lapte pentru ca a fost înlocuit cu apa fierbinte. Cât timp rezistă tortul nega maluca în frigider? Păstrați-l într-un recipient ermetic până la 3 zile. Pot congela tortul nega maluca? Da, nicio problema. Pot face tortul fără glazură brigadeiro? Desigur! Nega Maluca este o bază clasică de tort de ciocolată, dar puteți alege sa o îmbunătațiți sau nu!
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Calorii: 284Kcal
Carbo: 34g
Grăsimi: 12.8g
Grăsimi sat.: 2.8g
Proteine: 6.6g
Fibre: 2.9g
Zahăr: 18.4g
ProPoints: 8
SmartPoints:
11
Informații nutriționale pentru 1 porție (110g)
Echipamente de gătit
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete