Home
Rețete
Desert
Tort
Tort de ciocolata
Tort cu cacao
Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!
Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!
Prăjitura Nega maluca este un tort de ciocolata tipic Braziliei, super ușor de făcut și absolut delicios! Cu textura sa moale, gustul intens de ciocolată și natural fără lactoză , acest tort este o adevărată încântare pentru iubitorii de ciocolată. Făcut din ingrediente simple pe care probabil le aveți în cămară, acest tort este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o zi de naștere, o petrecere sau pur și simplu un desert delicios! Și pentru și mai multă distracție, am făcut oglazură brigadeiro , o rețetă tipic braziliană :-)
Ingrediente
12
circle 10 cm
circle 12 cm
circle 16 cm
circle 14 cm
circle 18 cm
circle 20 cm
circle 21 cm
circle 22 cm
circle 23 cm
circle 24 cm
circle 26 cm
circle 28 cm
square 24 cm
square 22 cm
square 20 cm
square 18 cm
square 16 cm
square 12 cm
square 14 cm
square 10 cm
bread 28 cm
bread 26 cm
bread 24 cm
bread 22 cm
bread 20 cm
bread 18 cm
bread 16 cm
rectangle 30x20 cm
rectangle 23x15 cm
heart 16 cm
heart 18 cm
heart 20 cm
heart 22 cm
Cost estimat: 2.54Euros € (0.21€/porție)
Preparare
Pentru blat: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron, bateți ouăle și zahărul împreună.
Odată ce amestecul este omogen, adăugați pudra de cacao, uleiul și apa fierbinte. Amestecați din nou.
Adăugați făina și praful de copt.
Turnați aluatul în forma unsă cu unt în prealabil.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C intre 30 și 40 de minute (se introduce lama de cuțit sau o scobitoare pentru a verifica gătirea).
Glazura Brigadeiro: Într-o cratiță la foc mediu, amestecați mai întâi laptele și cacao.
Adăugați apoi laptele condensat îndulcit și untul.
Se amestecă constant, până se îngroașă ușor, 10 până la 15 minute.
Turnați glazura încă fierbinte peste tort.
E gata. Poftă bună!
Observații: Ce este tortul nega maluca? Nega maluca este numele unui tort de ciocolata brazilian, fără lapte pentru ca a fost înlocuit cu apa fierbinte. Cât timp rezistă tortul nega maluca în frigider? Păstrați-l într-un recipient ermetic până la 3 zile. Pot congela tortul nega maluca? Da, nicio problema. Pot face tortul fără glazură brigadeiro? Desigur! Nega Maluca este o bază clasică de tort de ciocolată, dar puteți alege sa o îmbunătațiți sau nu!
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Calorii: 284Kcal
Carbo: 34g
Grăsimi: 12.8g
Grăsimi sat.: 2.8g
Proteine: 6.6g
Fibre: 2.9g
Zahăr: 18.4g
ProPoints: 8
SmartPoints:
11
Informații nutriționale pentru 1 porție (110g)
Echipamente de gătit
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete