Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!
Prăjitura Nega maluca este un tort de ciocolata tipic Braziliei, super ușor de făcut și absolut delicios! Cu textura sa moale, gustul intens de ciocolată și natural fără lactoză, acest tort este o adevărată încântare pentru iubitorii de ciocolată. Făcut din ingrediente simple pe care probabil le aveți în cămară, acest tort este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o zi de naștere, o petrecere sau pur și simplu un desert delicios! Și pentru și mai multă distracție, am făcut oglazură brigadeiro , o rețetă tipic braziliană :-)
Ingrediente
Tort :
Glazura Brigadeiro:
Materiale
- Bol
- tel
Preparare
Pentru blat: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron, bateți ouăle și zahărul împreună.
Odată ce amestecul este omogen, adăugați pudra de cacao, uleiul și apa fierbinte. Amestecați din nou.
Adăugați făina și praful de copt.
Turnați aluatul în forma unsă cu unt în prealabil.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C intre 30 și 40 de minute (se introduce lama de cuțit sau o scobitoare pentru a verifica gătirea).
Glazura Brigadeiro:
Într-o cratiță la foc mediu, amestecați mai întâi laptele și cacao.Adăugați apoi laptele condensat îndulcit și untul.
Se amestecă constant, până se îngroașă ușor, 10 până la 15 minute.
Turnați glazura încă fierbinte peste tort.
E gata. Poftă bună!
Observații
Ce este tortul nega maluca?
Nega maluca este numele unui tort de ciocolata brazilian, fără lapte pentru ca a fost înlocuit cu apa fierbinte.
Cât timp rezistă tortul nega maluca în frigider?
Păstrați-l într-un recipient ermetic până la 3 zile.
Pot congela tortul nega maluca?
Da, nicio problema.
Pot face tortul fără glazură brigadeiro?
Desigur! Nega Maluca este o bază clasică de tort de ciocolată, dar puteți alege sa o îmbunătațiți sau nu!
Nutriție
- Carbo: 34g
- Grăsimi: 12.8g
- Grăsimi sat.: 2.8g
- Proteine: 6.6g
- Fibre: 2.9g
- Zahăr: 18.4g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 11