Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!

Desert
Foarte ușor
50 min
284 Kcal

Prăjitura Nega maluca este un tort de ciocolata tipic Braziliei, super ușor de făcut și absolut delicios! Cu textura sa moale, gustul intens de ciocolată și natural fără lactoză, acest tort este o adevărată încântare pentru iubitorii de ciocolată. Făcut din ingrediente simple pe care probabil le aveți în cămară, acest tort este perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o zi de naștere, o petrecere sau pur și simplu un desert delicios! Și pentru și mai multă distracție, am făcut oglazură brigadeiro , o rețetă tipic braziliană :-)

Ingrediente

12

Tort :

Glazura Brigadeiro:

Cost estimat: 2.54 (0.21€/porție)

Materiale

  • Bol
  • tel

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 1Pentru blat: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un castron, bateți ouăle și zahărul împreună.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 2Odată ce amestecul este omogen, adăugați pudra de cacao, uleiul și apa fierbinte. Amestecați din nou.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 3Adăugați făina și praful de copt.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 4Turnați aluatul în forma unsă cu unt în prealabil.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 5Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C intre 30 și 40 de minute (se introduce lama de cuțit sau o scobitoare pentru a verifica gătirea).
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 6Glazura Brigadeiro:
    Într-o cratiță la foc mediu, amestecați mai întâi laptele și cacao.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 7Adăugați apoi laptele condensat îndulcit și untul.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 8Se amestecă constant, până se îngroașă ușor, 10 până la 15 minute.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 9Turnați glazura încă fierbinte peste tort.
  • Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian! - Preparare etapa 10E gata. Poftă bună!

Punctează această reţetă

Observații

Ce este tortul nega maluca?

Nega maluca este numele unui tort de ciocolata brazilian, fără lapte pentru ca a fost înlocuit cu apa fierbinte.

Cât timp rezistă tortul nega maluca în frigider?

Păstrați-l într-un recipient ermetic până la 3 zile.

Pot congela tortul nega maluca?

Da, nicio problema.

Pot face tortul fără glazură brigadeiro?

Desigur! Nega Maluca este o bază clasică de tort de ciocolată, dar puteți alege sa o îmbunătațiți sau nu!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 284Kcal
  • Carbo: 34g
  • Grăsimi: 12.8g
  • Grăsimi sat.: 2.8g
  • Proteine: 6.6g
  • Fibre: 2.9g
  • Zahăr: 18.4g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 11
Informații nutriționale pentru 1 porție (110g)

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: