Petitchef

Millefoglie

Un altfel de cremsnit

Desert
8 porții
10 min
50 min
Ușor

Ingrediente

8

Crema de patiserie:

Preparare

  • Am lasat aluatul foietaj la dezghetat. Dupa ce s-a dezghetat fiecare foaie am impartit-o in doua si am asezat-o pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am perforat cu o furculita.
  • Am gasit pe net o procedura speciala de preparare a aluatului foietaj pentru acest desert....adica: pentru inceput cuptorul trebuie incalzit pana la o temperatura de 160 de grade. La aceasta temperatura se tin foile foietaj pana incep sa creasca. In acel moment se scot si se presara cu zahar pudra.
  • Se pun din nou in cuptor ,dar la o temperatura de 210 grade pana cand zaharul se topeste si suprafata devine auriu-caramelizata.
    La fel procedati si cu cealalta foaie.
  • Dupa ce ati preparat foile lasati-le deoparte pana la prepararea cremei de patiserie si racirea acesteia.

    700-800 de grame de lapte l-am turnat intr-o craticioara si l-am pus pe foc la o temperatura mica. Intr-un vas am amestecat bine galbenusurile si cu zaharul. Dupa ce zaharul s-a topit am adaugat faina si restul de lapte si esenta de vanilie. Toata compozitia rezultata am turnat-o in cratita peste laptele fierbinte. Se amesteca continuu sa nu se prinda de fund, pana cand se ingroasa crema.
  • Foile racite eu le-am taiat in jumatate cu mare atentie ,deoarece se umflasera prea tare si riscam sa nu intre crema printre foi. Poate voi gasiti un alt foietaj mai putin pufos si nu atat de gros...:)
    Astfel am obtinut 8 foi pufloase,din care am facut doua tortulete mai mici a cate 4 foi fiecare.

    Am uns fiecare foaie cu crema (sa nu va fie frica ca spargeti coaja caramelizata, dimpotriva va recomand sa o faceti astfel crema va ramane pe foaie si nu se va prelinge pe margini) si la sfarsit peste ultimul strat, uns cu crema ,am presarat resturi de faramituri din foietajul caramelizat.
  • Pofta mare!!!!


Întrebări:




Comentarii (19):

bebe bebe, 29/03/2015

Este ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/04/2015

Ok

(0) (0) Abuz
04/04/2015

Un altfel de cremsnit mai elaborat si mai savuros. Am sa-l incerc.

(0) (0) Abuz
30/03/2015

Iac... ce prajitura... de femeie puturoasa si copii flamanzi... iac, lasa-te de gatit....

(0) (2) Abuz
30/03/2015

Foile pot fi intinse dupa marimea tavii folosite si la grosimea dorita. Eu le intind foarte subtiri si le presar de la inceput cu zahar tos. Se obtine un strat foarte fin de caramel. Folosesc 2 foi caramelizate intre care pun crema de cremes, in strat gros, avand grija sa fie orientate suprafetele cu caramel spre crema.(O foaie se pune invers) . Astfel, foile raman mai mult timp crocante, caramelul izoland foile de umezeala cremei. Peste crema de vanilie se poate adauga si un strat generos de frisca iar foaia de deasupra se presara cu zahar praf.

(0) (0) Abuz
29/03/2015

Delicioasa,apetisanta

(0) (0) Abuz
29/03/2015

Faceti abstractie de comentariile rautacioase. toata lumea gresteste. chiar si cei ce se cred cei mai culti.

(1) (0) Abuz
29/03/2015

Laptele nu se masoara in kg, ci in litri, tine de cultura generala, care e marfa rara pe aici!

(0) (2) Abuz
29/03/2015

Credeam ca Millefoglie este o prajitura de post !

(0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 29/03/2015

Interesant!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cupcakes monstruoase pentru halloween
Cupcakes monstruoase pentru halloween
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
2 zile 1 h
Foarte ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează