Intr-un vas se pune laptele la fiert, se indulceste, iar cand incepe se fiarba se adauga grisul.pus la ochi, poate pus in jur de juma' de cana.
Se lasa sa fiarba 5-10 minute ,amestecand mereu sa nu se prinda de fundul oalei. impartit in 3 castroane si lasat sa se raceasca.
Intre timp pregatit un sos caramel : pus la topit 4 linguri de zahar, iar dupa ce s-a facut auriu, luat de pe foc si adaugat putin unt, amestecat bine si pus si 2-3 linguri de apa. se mai lasa sa dea un clocot.
Aveam in frigider si dulceata de cirese asa ca servit si cu sos si cu dulceata. este bun .parca cu dulceata este mai bun, ea fiind acrisoara dar nici cu caramel nu este rau bun bun.ceva ieftin si rapid si in acelasi timp si gustos va las si pe voi sa-l incercati,desi cred ca toata lumea il cunoaste, doar crescut cu el.