Se topeste untul cu zaharul si 4 lg de lapte intr-un vas mai mare . Se da la racit.
Separam ouale; galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat ( 5 plicuri) iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam galbenusurile peste margarina, faina, laptele..amestecand continuu. Se adauga si albusurile, amestecand usor cu o lingura de lemn de sus in jos.
Se tapeteaza o tava termorezistenta si se toarna compozitia in ea. Se coace la foc potrivit 45 minute.
Nu sectionam, inainte de racirea completa.. Se vor forma 3 straturi, de la sine: foaie, crema, foaie.
Pe vremea lui ceausescu se facea mancare din toate mizeriile care se gaseau in piata ,mai putin din produsele de calitate care nu se gaseau.topeam bomboane ca sa indulcim,etc.cam asa suna si reteta asta.de ce ne gazduieste site ul emisiile astea ,habar n-am..ala nu e cremes.nici macar reteta de crema nu e buna.e ca si cand ai imperechea crema de zahar ars cu painea.haideti,romancelor,ridicati nivelul.nu mai agreati toate mizeriile mostenite din comunism
Comentarii (26):
Nu este nici un cremes fara foi , este prajitura ,, desteapta''
Delicioasa!
Bun!
Excelent ..multumesc
Pe vremea lui ceausescu se facea mancare din toate mizeriile care se gaseau in piata ,mai putin din produsele de calitate care nu se gaseau.topeam bomboane ca sa indulcim,etc.cam asa suna si reteta asta.de ce ne gazduieste site ul emisiile astea ,habar n-am..ala nu e cremes.nici macar reteta de crema nu e buna.e ca si cand ai imperechea crema de zahar ars cu painea.haideti,romancelor,ridicati nivelul.nu mai agreati toate mizeriile mostenite din comunism
Foarte buna si fffff delicioasa!!
Foarte bun e excelent miami
Foarte bun :)
Foarte buna . am facut si mi-a iesit ca in imagine
Delicioasa!!!!!