Personal n-am mai incercat o prajitura cu struguri pana acum si rau am facut fiindca nici n-am stiut ce pierdeam. Au iesit atat de bune briosele acestea ca ne-am lins pe degete. Combinatia de struguri negri cu ciocolata amaruie este absolut delicioasa, iar aspectul eu zic ca este pe masura. Mi se pare ca sunt tare frumusele, dvs ce ziceti?
Pentru briose cu struguri si ciocolata am avut nevoie de un ciorchine de struguri negri, ciocolata – eu am folosit amara si ca sa facem si de data aceasta prajituri sanatoase am folosit faina integrala, zahar brun si oua de la gaini de tara. Pe langa acestea am mai folosit praf de copt si scortisoara macinata mare – isi pastreaza mai bine prospetimea.
Si acum la treaba! Intai am pregatit boabele de strugure, le-am spalat in cateva jeturi de apa pentru a elimina toate impuritatile si le-am lasat pe un prosop de hartie la scurs. Doresc sa mentionez ca vom folosi boabele de struguri intregi, cu tot pielita si samburi – nu vor crea disconfort la savurat briosele.
Tot aici am dat pe razatoare ciocolata amara care urma s-o adaug in compozitie.
Pentru compozitie am separat albusurile de galbenusuri, am batut albusurile spuma tare ca pentru bezea, apoi am adaugat zaharul. Am mixat pana s-a topit zaharul, am adaugat galbenusurile si am mai mixat cateva minute pentru omogenizare. Apoi am adaugat faina, uleiul de susan, praful de copt, scortisoara macinata mare si la final boabele intregi de strugure si ciocolata data pe razatoare.
Am uns formele de briose cu o picatura de ulei si am turnat compozitia in forme – nu este nevoie sa umplem formele pana sus deoarece briosele vor avea tendinta sa iasa afara din forme. La final am rupt cateva bucatele de ciocolata si le-am asezat intregi in briose.
Strugurii si ciocolata se vor amesteca prin compozitie, iar gusturile se vor impleti seducator, astfel ca veti avea o briosa aromata si frumos colorata in farfurie.
Am ornat cu ciocolata rasa pe deasupra. Se pot servi fie cu ciocolata rasa pe deasupra, fie intoarse invers, cu partea plina de struguri si valuri de ciocolata in sus.