Petitchef

Spirale cu mere si stafide

Aperitiv
4 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru umplutura:

Glazura:

Preparare

  • Din toate ingredientele se framanta aluatul. framantat in masina de paine, pus intai iaurtul, apoi zaharul, oul putin batut, uleiul, vanilia, paful de sare si faina cernuta in care se amesteca drojdia uscata. Cand masina termina de framantat am uns aluatul cu putin ulei si lasat in masina la dospit.
  • Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
  • Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 1 cm, se unge cu ulei din abundenta pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti, ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila.
  • Se lasa sa se odihneasca cateva minute, apoi se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm, se repartizeaza umplutura pe toata suprafata foii.
  • Se pliaza foaia pe lungime, in trei. Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm. Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt. Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade.
  • Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute pana se rumenesc frumos. Se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza spiralele calde.


Poze

Spirale cu mere si stafide
Spirale cu mere si stafide - poza 2
Spirale cu mere si stafide - poza 3
Spirale cu mere si stafide - poza 4
Spirale cu mere si stafide - poza 5
Spirale cu mere si stafide - poza 6
Spirale cu mere si stafide - poza 7
Spirale cu mere si stafide - poza 8
Spirale cu mere si stafide - poza 9
Spirale cu mere si stafide - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

Maroccuisine
Maroccuisine, 06/06/2013

Minunat imi plac

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crumble cu mere - super simplu
Crumble cu mere - super simplu
5 porții
50 min
Foarte ușor

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează