Prajitura cu struguri

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 20 m

Prajitura delicioasa

Ingrediente

4

Preparare

Preparare40 min
Gătire40 min
  • Cu ajutorul robotului mixam oul, galbenusul si cele 125 g de zahar. Adaugam uleiul, nu tot odata ci amestecind lasam sa curga usor uleiul din pahar. Incalzim laptele foarte putin si-l adaugam la fel ca pe ulei.
  • Intr-un vas, cernem faina, praful de copt, le amestecam bine si amestecind continuu si adaugam cu lingura faina peste compozitia din robot. Vom obtine o compozitie ca cea de pandispan.Ungem cu unt o tava dreptunghiulara de marime mijlocie, tapetam cu faina si rasturnam compozitia in ea.
  • Spalam strugurii, nu vom avea nevoie de prea multe bobite, la mine au fost boabele mari si au intrat putine. Cine vrea, poate adauga struguri si in compozitie. Taiem boabele in doua, le scoatem semintele si le asezam deasupra prajiturii, fara sa apasam ca sa intre in aluat.
  • Presaram deasupra zahar (atentie zaharul sa fie mai mascat ca va iesi mai frumoasa prajitura, recunosc ca al meu a fost brun dar cam fainos) si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 35 de minute, asa scria in reteta originala, facut testul cu scobitoare si doua vreo 22 de minute scos tava din cuptor.
  • Aici e pudrata si taiata, asta ca sa vedeti cite gaurele are si cit e de frageda... Prajitura trebuie taiata cind este rece, altfel riscam sa o rupem bucatele si o poza cu prajitura privita in ochi si pe care o ofer cu dragoste, pofticiosilor care viziteaza blog-ul. Alaturi de cafeaua de dimineata, merge nemaipomenit de bine si atentie, nici nu-i prea dulce.

Punctează această reţetă

DDanelutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

ACUM AM SCOS O DIN CUPTOR SUPER, VETI GRIJA CU FAINA,MIE MI A MAI TREBUIT CAM VRE O 5 LINGURI DE FAINA, NU ESTE DE VINA BUCATARUL DACA RETETA NU VA IESE,ASA CA DACA ESTE ALUATUL PUTIN MAI MULT INGROSAT ADAUGATI PUTIN LAPTE

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Iar ,te-ai cam zbatut

abuz
Răspuns danelutza:

Cind scrii ca anonim, poti spune tot ce.ti trece prin cap. Probabil te-ai nascut cu mixerul in mina si cu dictionarul in mina. Cauta ca "zbatut" inseamna si "a amesteca"

anonymous

Pot sa va garantez ca e foarte pufoasa si ffff gustoasa !!!!e superrr :* <3 :*

abuz

anonymous

Foarte gustoasa!

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Am incercat si eu este foarte pufoasa si gustoasa

abuz

anonymous

Ffffff buuuuunnnnnnaaaaaa

abuz