Piscot cu fructe (visine)

Aperitiv
Foarte ușor
45 min
228 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.26 (0.21€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Daca aveti fructe congelate nu este neaparat nevoie sa le decongelati. Pregatim prima data, compozitia pentru piscot, e bine ca ouale sa fie la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas, punem galbenusurile, zaharul, un plic de zahar vanilat, mixam la viteza maxima, apoi adaugam faina lingura cu lingura si mixam din nou pana obtinem o crema fina, de un galben deschis.
  • Intr-un alt vas, batem albusurile de ou, impreuna cu praful de sare, pana obtinem o spuma consistenta. Este momentul sa amestecam cele doua compozitii. Albusurile le incorporaram in crema de galbenusuri, trepat, amestecand de jos in sus cu o spatula sau o lingura de lemn, cu mare grija.
  • Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si distribuim in mod egal cu ajutorul unei linguri. Presaram peste fructe, putina faina. In acest fel ele nu vor lasa zeama si piscotul se va coace corect.
  • Asezam fructele pe toata suprafata prajiturii. Presaram deasupra, un plic de zahar vanilat. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic. Este gata cand prinde o culoare aurie, mie nu mi-a luat mai mult de 30 de minute sa o coc. Cand este gata, se poate pudra cu zahar pudra.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 228Kcal
  • Carbo: 33.3g
  • Grăsimi: 6.1g
  • Grăsimi sat.: 1.6g
  • Proteine: 9.2g
  • Fibre: 0.7g
  • Zahăr: 21.3g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (97g)
AAlexa

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Eu fac reteta asta in fiecare an si de fiecare data iese perfect

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicious

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Bunnnnn

am gătit această rețetă
abuz
batori_e2023

batori_e2023

Se bat prima data albusurile , pana cand compozitia se intareste dupa ac se adauga zaharul , se mai bat in continuare , iar la urma se adauga galbenusurile una cate una .La urma se incorporeaza faina cum scrie mai sus .Ac este ordinea corecta pt piscoturi sa iasa bune , cel putin eu asa fac .. ..

abuz

anonymous

Am incercat aceasta varianta, a iesit prost... Faina nu se adauga in galbenus... pt ca nu iese o crema fina ci una beton incare nu poti incorpora spuma de albus ! Tin sa preciezez ca ouale nu am fost mici.

abuz

anonymous

Foarte atragatoare!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Super am facut

abuz

anonymous

Delicioasa.

abuz

anonymous

Foarte faina

abuz

anonymous

Super

abuz
  • pagina 1 / 2