Petitchef

Langosi

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
886 Kcal

Ingrediente

4

Maia:

Cost estimat: 1.63 (0.41€/porție)

Preparare

  • Se pregateste intai si intai maia-ua se zdrobeste drojdia intr-un bol, se aduga o lingurita de zahar, se amesteca; se pune putina apa calduta ( cat sa omogenizam compozitia) si se pudreaza bine cu faina. Se lasa la crescut.
  • Se amesteca apoi cu kg. de faina pregatit, adica cernut cu apa calduta si cu o lingura (de supa) cu sare. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios.
    Se lasa la dospit intr-un loc calduros si lipsit de curenti de aer, pana cand arata cam asa.
  • Ca sa-l putem manevra ne ungem mainile cu ulei si il desprindem cu grija de pe margini.
    Il rasturnam pe masa unsa bine cu ulei:si incepem sa il portionam cu ajutorul unei linguri sau direct cu mana dupa cum vedeti, a obtinut o anumita dexteritate in manevrarea lui cu lingura.
  • Fiecare "biluta" de aluat se turteste un pic cu mainile:si-apoi se pune la prajit in ulei incins.
    De fapt se pun vreo doua, trei bucati, depinde de cat de mari le faceti.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 885Kcal
  • Carbo: 178g
  • Grăsimi: 2.7g
  • Grăsimi sat.: 0.5g
  • Proteine: 29.8g
  • Fibre: 9.9g
  • Zahăr: 6.6g
  • ProPoints: 23
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (411g)


Poze

Langosi
Langosi - poza 2
Langosi - poza 3
Langosi - poza 4
Langosi - poza 5
Langosi - poza 6
Langosi - poza 7
Langosi - poza 8
Langosi - poza 9
Langosi - poza 10
Langosi - poza 11

Întrebări:




Comentarii (28):

18/02/2014

Perfect!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2013

Foarte buni,am incercat.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/08/2013

Super!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/07/2013

Exelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/03/2014

Super bune multumim.

(1) (0) Abuz
14/02/2014

Imi place

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Sunt superbe

(0) (0) Abuz
22/11/2013

Super..........................

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Al meu a iesit mai bine cu mai mult framantata

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Foarte buni!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tarta portugheza - varianta maxi
Tarta portugheza - varianta maxi
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!
Nega maluca, cel mai bun tort de ciocolată brazilian!
12 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faceti caramel?
Cum sa faceti caramel?
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează