Langosi
Ingrediente
4
Maia:
Cost estimat: 1.63Euros€ (0.41€/porție)
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se pregateste intai si intai maia-ua se zdrobeste drojdia intr-un bol, se aduga o lingurita de zahar, se amesteca; se pune putina apa calduta ( cat sa omogenizam compozitia) si se pudreaza bine cu faina. Se lasa la crescut.
- Se amesteca apoi cu kg. de faina pregatit, adica cernut cu apa calduta si cu o lingura (de supa) cu sare. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios.
Se lasa la dospit intr-un loc calduros si lipsit de curenti de aer, pana cand arata cam asa. - Ca sa-l putem manevra ne ungem mainile cu ulei si il desprindem cu grija de pe margini.
Il rasturnam pe masa unsa bine cu ulei:si incepem sa il portionam cu ajutorul unei linguri sau direct cu mana dupa cum vedeti, a obtinut o anumita dexteritate in manevrarea lui cu lingura. - Fiecare "biluta" de aluat se turteste un pic cu mainile:si-apoi se pune la prajit in ulei incins.
De fapt se pun vreo doua, trei bucati, depinde de cat de mari le faceti.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 885Kcal
- Carbo: 178g
- Grăsimi: 2.7g
- Grăsimi sat.: 0.5g
- Proteine: 29.8g
- Fibre: 9.9g
- Zahăr: 6.6g
- ProPoints: 23
- SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (411g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: