Se pregateste intai si intai maia-ua se zdrobeste drojdia intr-un bol, se aduga o lingurita de zahar, se amesteca; se pune putina apa calduta ( cat sa omogenizam compozitia) si se pudreaza bine cu faina. Se lasa la crescut.
Se amesteca apoi cu kg. de faina pregatit, adica cernut cu apa calduta si cu o lingura (de supa) cu sare. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Se lasa la dospit intr-un loc calduros si lipsit de curenti de aer, pana cand arata cam asa.
Ca sa-l putem manevra ne ungem mainile cu ulei si il desprindem cu grija de pe margini. Il rasturnam pe masa unsa bine cu ulei:si incepem sa il portionam cu ajutorul unei linguri sau direct cu mana dupa cum vedeti, a obtinut o anumita dexteritate in manevrarea lui cu lingura.
Fiecare "biluta" de aluat se turteste un pic cu mainile:si-apoi se pune la prajit in ulei incins. De fapt se pun vreo doua, trei bucati, depinde de cat de mari le faceti.
Comentarii (28):
Perfect!
Foarte buni,am incercat.
Super!!!!
Exelent
Super bune multumim.
Imi place
Sunt superbe
Super..........................
Al meu a iesit mai bine cu mai mult framantata
Foarte buni!