Colacei dulci
Ingrediente
4
Prima etapa:
A doua etapa:
A treia etapa:
Cost estimat: 1.04Euros€ (0.26€/porție)
Rețete inrudite
-
Baghrirs - clatite marocane
-
Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)
-
Laptele de aur: băutura sănătății și a bunăstării!
-
Tăiței udon cu creveți și sos picant de arahide
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
- In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet.
- In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.
- In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam. pus totul la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.
- Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.Intindem fiecare parte intr-un snur. folosit niste ulei la modelat,a fost mai usor decat cu faina.
- Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut,pana isi dubleaza volumul.
- Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra. pus zahar normal,ca de asta avut. Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 490Kcal
- Carbo: 88.4g
- Grăsimi: 7.5g
- Grăsimi sat.: 4g
- Proteine: 14.2g
- Fibre: 4.2g
- Zahăr: 15.9g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 16
Informații nutriționale pentru 1 porție (180g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: