Colacei dulci

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 10 m
491 Kcal

Ingrediente

4

Prima etapa:

A doua etapa:

A treia etapa:

Cost estimat: 1.04 (0.26€/porție)

Preparare

Preparare40 min
Gătire30 min
  • In prima etapa punem untul si zaharul intr-un castron peste care turnam 125 ml apa clocotita si lasam pana se topesc complet untul si zaharul,iar amestecul se raceste complet.
  • In etapa a doua dizolvam drojdia in 25 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Adaugam si oul si mixam.
  • In a treia etapa incepem sa adaugam faina lingura cu lingura si mixam. pus totul la masina de paine,la programul de framantare plus dospire.
  • Aluatul crescut il punem pe masa infainata si formam un sul pe care il impartim in parti egale.Intindem fiecare parte intr-un snur. folosit niste ulei la modelat,a fost mai usor decat cu faina.
  • Trecem capatele snurului unul peste celalalt si incepem sa rasucim fiecare capat in jurul cercului format.Punem colaceii in tava tapetata cu hartie copt si ii lasam din nou la crescut,pana isi dubleaza volumul.
  • Ii ungem cu un galbenus amestecat cu putin lapte si presaram zahar brun pe deasupra. pus zahar normal,ca de asta avut. Ii dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 490Kcal
  • Carbo: 88.4g
  • Grăsimi: 7.5g
  • Grăsimi sat.: 4g
  • Proteine: 14.2g
  • Fibre: 4.2g
  • Zahăr: 15.9g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 16
Informații nutriționale pentru 1 porție (180g)
miha278Miha278

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Instructiunile nu sunt prea clare

abuz

anonymous

Mmmm ce bine arata, Am sa incerc si eu sa fac

abuz

anonymous

Ma duc la magazin si ma pun sa fak si eu is super bune :-bd





abuz