La 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle.
Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intro cratita punem margarina la topit, adaugam stafidele si restul de ceai, cacaua, amestem bine sa nu se faca cocoloase praful de cacao, fierbem 1 minut la foc mic, stingem focul.
Lasam putin sa se raceasca compozitia, apoi adaugam biscuitii rupti bucatele, rahatul taiat cuburi mici si coaja de lamaie.
Se amesteca totul bine, apoi pe o foaie de celofan, sau folie de plastic, asezam compozitia si cu mainile umezite cu apa rulam sub forma unui salam.
Se leaga folia la capete si se lasa salamul sa se raceasca, apoi se pune cateva ore in frigider, dupa care se taie felii de grosimea unui deget, sau mai subtiri.
Sfat: Mie nu mi-a placut cu rahat. La feliere prajitura se rupe cand ajunge cutitul la bucati de rahat, insa gustul este foarte bun.
Pregatim ingredientele. Margarina si mierea se topesc pe foc. Adaugam stafidele si restul de ceai. Adaugam praful de cacao. Adaugam biscuitii maruntiti, rahatul, coaja de lamaie.
Amestecam totul bine, lasam sa se raceasca putin. Rulam compozitia in folie de nylon, legam la capete, lasam sa se raceasca.
Ceaiul de fructe. Taiem felii dupa ce a stat cateva ore in frigider.
Comentarii:
Reteta incoerenta
Topitul mierii pe foc, cu margarina, e mortal !!:))))))))))))))
Foarte bine arata si este foarte bine venita in post.