Spalam tijele de rubarba si le curatam de primul strat de coaja, cu ajutorul unui cutit. Se desprinde foarte usor, asa ca merge repede. Taiem rubarba curatata in bucatele si o amestecam cu 100 g zahar si scortisoara.
Separam ouale, albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le amestecam cu cele 16 linguri de zahar. Pentru ca sa mearga mai usor, am folosit zahar fin, si am mixat bine, pana s-a dizolvat aproape complet.
Adaugam cele 16 linguri de ulei, si mixamin continuare.Continuam cu praful de copt si apa fierbinte, amestecand mereu. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn pana se incorporeaza.
Adaugam in aluat albusurile batute spuma, amestecam de sus in jos, ca sa ramana pufoasa compozitia. Turnam aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina si pe deasupra punem bucatelele de rubarba si sosul cu scortisoara.
Dam la cuptorul incins la 180 de grade in jur de o ora, pana cand se rumeneste, iar o scobitoare infipta in aluat iese curata.
Taiem cu grija prajitura, pentru ca este foarte frageda si pufoasa si o servim cu zahar pudra presarat pe deasupra. Un desert foarte simplu de pregatit, care are aproximativ 320 calorii la 100 de grame.