Dizolvam gelatina in apa si o punem la bain marie pana se dizolva complet si se incalzeste putin. Adaugam margarina si mierea si amestecam pana se divolva.
Intr-un vas se pun cam 400 g de zahar pudra, peste care turnam lichidul. Amestecam bine si continuam sa adaugam zahar pudra pana cand nu se mai poate amesteca cu lingura.Se presara zahar pudra pe suprafata de lucru si se rastoarna "aluatul".
Continuam ca adaugam cate putin zahar si framantam la fel ca pe un aluat, pana cand nu se mai lipeste de masa. Se intinde cu facaletul pana ajunge la o grosime de aproximativ 0.5 cm si se transfera cu grija peste tortul pe care il ornam.
Nivelam pasta pe tort si pe pereti si cu un cutit taiem excesul de pasta de pe margine.Daca va iese mai multa pasta decat aveti nevoie, se pastraza bine la frigider, invelita in folie.
Iar cand urmeaza sa o folositi, lasati-o sa se incalzeasca o ora la temperatura camerei, iar apoi mai framantati-o. E chiar mai bine sa pregatiti pasta cu o zi sau 2 inainte de a orna tortul, in caz ca nu va ajunge zaharul sau vi se pare prea putina, aveti mai mult timp sa remediati situatia.
Cam asta e pasta de zahar, simplu de facut, dar adauga muuulte calorii oricarei prajituri. Dar compenseaza prin aspectul pe care il are tortul astfel decorat si nu trebuie sa stie nimeni cat zahar e acolo. .
Comentarii (19):
Am facut rețeta si mia ieșit dezastru
EXCELENT
Pare simplu. am sa incerc si eu!
Foarte buna
Excelent.Foarte multe lucruri interesante descopar.Multumim!
Supeer11
Excelent tort .Bravosi felicitari
Arata f bine sper ca voi reusi si eu de regula retetele nu corespund realitatii
Foarte bine arata
Superba