Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu cele 2 linguri de apa rece apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana ce se face bezea.
Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si se incorporeaza usor in albusurile batute bine. Se adauga faina cu praful de copt cernute si se amesteca usor cu o lingura de lemn de sus in jos, iar la sfarsit cacaua si ea cernuta.
Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina sau mai simplu se foloseste hartie de copt si se introduce in cuptorul incins pentru cca. 25-30 de minute .
Dupa ce s-a racit se taie in 2 sau 3 felii si se umple cu orice fel de crema.
Comentarii (115):
E buna :))
Mia fost de folos. o retta pe care oricine o poate face in casa si nu e deloc costisitoare la indemana orcui
Super folosesc doar aceasta reteta de blat de tort
Foarte tare a iesit super super , o sa ramana reteta mean de acum incolo ! Merci
Este bun
Foarte bun
Super
Bine teteta
Nu stiu cum iese dar o sal incrc
Buna de tot