Un fel turcesc groaznic de bun. :)
- 2 vinete de marime mijlocie si 2-3 ardei verzi se coc, se curata
- vinetele scurse si ardei curatati se toaca si se amesteca cu ardeii, se adauga 2-3 catei de usturoi pisat, ardei iute rosu sau pasta de ardei (dupa cat de picant va place) si cam 400g de iaurt gras (10%) (ori smantana acrisoara)
Sosul de carne
o ceapa tocata marunt + 1 ardei verde taiat julien se pun la calit, se adauga 500g carne tocata (vita sau miel) si se lasa toate la imprietenit sub taina capacului, cand carnea e fiarta (cca 15 minute) se aduga 3 rosii cubulete curatate de seminte si coaja ori o conserva de 200g de rosii taiate in cuburi (cat zarurile, se mai lasa pana scade zeama binisor (alte 10-15 minute) amestecand destul de des sa nu e prinda carnea, se potriveste de sare si piper si gata.
In farfurie se asterne un patut de vinete, apoi sosul de carne si se presara patrunjel verde.
Se serveste cu paine proaspata sau lipie turceasca.
Taina tainelor (pe care poate o stiti deja) :))
O metoda foarte faina de copt vinete in cuptorul electric ar fi urmatoarea:
- se incinge cuptorul pe gril/broil, deci numai rezistenta de sus functioneaza (550F)
- pe o tava imbracata in folie de aluminiu se pun vinetele taiate in 2 in prealabl cu fata alba pe tava
- gratarul se urca la ultimul etaj, deci foarte aproape de rezistenta si se coc vinetele 10-15 minute
- se curata extrem de simplu: intr-o mana tinem vanata, in cealalta o lingura de plastic sau lemn, tragem tot miezul vinetei in strecuratoare pt a-l lasa la scurs
- gustul este aproape identic cu cel al vinetei coapte pe flacara aragazului iar felul in care se curata e superb.
- si ardeii se pot coace in felul acesta. Pt zacusca ii puteti taia in 2 din start, pt o salata ii lasati intregi si supravegheati coptul pt ca se coc mai repede decat vinetele