Pentru o garnitură ușoară și sănătoasă, bucurați-vă de acești dovlecei făcuți la abur! Ultra moi, vor fi perfecți pentru a însoți bucata ta de carne alba sau pește. Și pentru a adăuga niște arome în plus, un strop de ulei de măsline și un praf de sare vor fi perfecte ;-)
Spălați dovlecelul și curățați coaja.Tăiați-l în felii.
Puneți apă pe fundul aparatului cu abur, apoi puneți feliile de dovlecel în coș. Acoperiți totul și gătiți cel puțin 6 minute. La sfârșitul acestui timp, dovleceii vor fi „al dente”. Dacă preferați să se topească mai mult, prelungiți acest timp cu 2 minute.
Scoateți-le din coșul de aburi și serviți imediat! Poftă bună !
Câți dovlecei de persoană? Numărăm întotdeauna 250 gr de dovlecel de persoană, adică unul de mărime medie. Într-adevăr, există diferite dimensiuni: * 7 până la 14 cm inclusiv = 50 până la 100 gr * 14 până la 21 cm inclusiv = 100 până la 225 gr * 21 până la 30 cm inclusiv = 225 până la 450 gr
Ce acompaniament pentru dovlecelul meu? După cum am menționat în introducerea acestei rețete, un simplu strop de ulei de măsline extravirgin și un praf de sare sunt folosite pentru a aroma dovlecelul nostru fiert. Totuși, nu ezitați să adăugați un praf de piper, ierburi provence sau chiar chimen.
Ce ar trebui să fac cu apa în care au fost gătiți dovleceii? La Petitchef, fără risipă! Apa de gătit de la legumele tale va fi perfectă pentru udarea plantelor. Bogată în vitamine și minerale, le va oferi toate elementele esențiale pentru a se dezvolta bine :-) Ne referim la legumele netratate!
Ce dovlecel să folosesc? Dovlecel lung verde sau galben pentru a-ți colora rețetele! În schimb, păstrați dovleceii rotunzi pentru a-i umple :-)