Ce poate fi mai bun decât o legumă prăjită pentru a vă însoți preparatele? Și din moment ce una dintre legumele noastre preferate este dovlecelul, am decis să vă împărtășim dovlecelul gătit la tigaie. De asemenea, va fi o rețetă anti-risipă, perfectă pentru dovleceii tăi ușor deteriorați ;-)
Spălați dovlecelul și curățați coaja. Tăiați-l rondele și apoi în sferturi.
Încingeți un strop de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați bucățile de dovlecel. Puneți sare, piper și amestecați. Lăsați să fiarbă 10 minute amestecând din când în când. Gata!
Ce dovlecel să folosești? Dovlecei lungi, verzi sau galbeni, dar si rotunzi daca doriti. Totuși, rețineți că cei rotunzi vor fi mai buni și mai potriviți pentru rețetele de legume umplute ;-)
Cât dovlecel de persoană? Numărăm întotdeauna 250 gr de dovlecel de persoană, adică un dovlecel de mărime medie. Puteți găsi dovlecei de diferite dimensiuni și greutatea corespunzătoare: * 7 până la 14 cm inclusiv = 50 până la 100 gr * 14 până la 21 cm inclusiv = 100 până la 225 gr * 21 până la 30 cm inclusiv = 225 până la 450 gr
Ce ierburi și mirodenii să-mi condimentez dovleceii? Aici am folosit sare și piper, dar nu ezitați să vă lăsați dorințele să vorbească! Pudră de usturoi, ceapă, ierburi provensale, curry, cimbru. Depinde de dvs.!