Ce este mai bun decât un preparat cu paste? Rețetă de bază din bucătăria italiană.
Gătitul pastelor nu este întotdeauna o sarcină ușoară: timpul de gătire, adăugarea de ulei de măsline sau unt, ce volum de apă pentru ce volum de paste?
Paste, un volum mare de apa cu sare, rețeta este foarte ușoară.
Astăzi vom lua paste lungi (spaghete), dar cantitățile vor fi exact aceleași pentru pastele scurte, doar timpul de gătire va varia.
Care este cantitatea optimă de paste pentru o persoană? Este nevoie de 100 gr de paste de persoană. Este foarte ușor să faci cantități mari. Ai nevoie doar de o oală foarte mare.
Putem înlocui sarea în apa clocotită? Puteți adăuga cub de legume sau arome dacă doriți.
Cum știm timpul de gătire al pastelor? În funcție de paste, acesta este indicat pe ambalaj. Este mai mult sau mai puțin de 10 minute, în general.
Care este cel mai bun timp de gătit pentru pastele cu sos? Dacă doriți să încorporați pastele într-un sos, cel mai bine este să le gătiți al dente, pastele se vor termina de gătit în sos și veți evita supragătirea.
Câtă sare ar trebui să adaug? Pentru a găti paste uscate, regula este simplă, sunt 10 grame pentru 1 litru de apă!
Cum să gătești pastel pentru o digestie bună? În bucătăria italiană, pastele sunt consumate al dente deoarece această gătire promovează o mai bună asimilare a zaharurilor lente și, prin urmare, are un efect de suprimare a poftei de mâncare.
Ce se poate face cu apa de gătit pastele? Puteți păstra o cană de apă de gătit pastele, acest lucru vă permite să subțiați sosul care le va însoți.
Această apă poate fi folosită și ca produs de uz casnic! Sarea și apa clocotită sunt foarte eficiente în desfundarea și curățarea petelor.
Cu ce să însoțesc pastele? Le poți însoți cu un sos (carbonara, pesto, bolognese etc.) sau le poți savura simple cu un strop de ulei de măsline și flori de sal, de exemplu.